Vágólapra másolva!
A DVSC Schaeffler hazai pályán nagyot küzdött, ám 29-28-ra kikapott a címvédő Vipers Kristiansandtól a női kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásában, a negyeddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén.

Érzékeny veszteség érte a Debrecent, kulcsjátékosa, a válogatott irányító Vámos Petra ugyanis bokasérülés miatt nem játszhatott az elmúlt három szezon győztese ellen. A Vipers a legutóbbi 17 meccséből egy vereség mellett 16-ot megnyert, Debrecenbe ötmeccses győzelmi sorozattal érkezett. 

A két csapat első egymás elleni mérkőzése kiegyenlítetten indult a Hódos Imre Sportcsarnokban, a Debrecen látványos befejezések tekintetében nem maradt el a világklasszisokat felvonultató vendégétől. Egy percet kettős emberelőnyben tölthetett a Magyar Kupában múlt hétvégén bronzérmet nyert házigazda, ám ellépni nem tudott a Viperstől, jött is a "Harcoljatok!" buzdítás a zsúfolásig telt nézőtérről. 

Szabó Nina, a debreceni csapat játékosa ünnepel a Vipers Kristiansand elleni meccsen
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az első 15 perc sem pergett le, mikor a Vipers 10-8-as vezetésénél először kért időt Szilágyi Zoltán, a hajdúságiak vezetőedzője. Ennek hatására, valamint Gabrijela Bartulovic védéseinek is köszönhetően 9-12-ről 3-0-s sorozattal egyenlített a DVSC, időkérésre késztetve Hlavaty Tamást, a norvég gárda trénerét. A meglepően sokat hibázó vendégek részéről egyedül a szünetig nyolcszor eredményes Lois Abbingh nyújtott kiemelkedőt, a többieket kiválóan semlegesítette a szervezetten védekező Debrecen, amely erőfeszítéseinek köszönhetően döntetlennél vonulhatott pihenőre.

Az MTI tudósításábánól kiderült, hogy a második félidőt hasonlóan bátor játékkal folytatta a magyar klub, a játékosok egymást is tüzelték és a nézőtérről is folyamatos támogatást kaptak. Különösen így volt ez az olyan villanások után, mint Catherine Gabriel kivédett hétméteresénél, vagy Szabó Nina saját térfeléről lőtt egymást követő két üres kapus góljánál.

Csernyánszki Liliána (k) Silje Katrine Waade (b) és Lysa Tchaptchet Defo szorításában
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 43. perc kezdetén 24-21-re vezetett a Debrecen, ez a különbség pedig meg is maradt egy periódusra, miután a hazai kapuban Gabriel, a másik gólvonalnál a sportág legendás alakja, Katrine Lunde védett nagyokat. Az utolsó tíz perchez közelítve 26-22 állt az eredményjelzőn, majdnem hatperces gólcsendjét kihasználva 26-25-re közelített a címvédő. A záró négy percen belül ismét egyenlő (27-27) volt az állás, majd kétgólos előnyre tett szert a Vipers, innen már csak közelíteni tudott a DVSC.

Női Bajnokok Ligája, a negyeddöntőbe jutásért, első mérkőzés:
DVSC Schaeffler-Vipers Kristiansand (norvég) 28-29 (16-16)

A visszavágóra jövő szombaton kerül sor Norvégiában, a továbbjutóra a nyolc között a legutóbb bronzérmes Győri Audi ETO vár. Az elmúlt kiírásban döntős FTC-Rail Cargo Hungaria szombaton saját közönsége előtt 30-28-ra kikapott a Brest Bretagne együttesétől párharca első mérkőzésén.