Vágólapra másolva!
A magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Székely Norbert a magyar szövetség keddi elnökségi ülésén lemondott posztjáról. A távozó szakember utódja Völgyi Péter lett.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) vezetősége megköszönte a távozó szakembernek a 2017 óta elvégzett kiváló munkáját, amelynek csúcspontjaként a női válogatott a tavalyi Európa-bajnokságon negyedik lett, és már 16. a világranglistán.

Ugyanakkor az elnökség megértette a távozó kapitány érveit, aki már a selejtezők előtt jelezte, hogy az olimpiai ciklus végeztével visszavonul a felnőtt női válogatott vezetésétől" -

számolt be róla az MTI, mi állt a közlésben, amely Völgyi Péter személyében Székely utódját is megnevezte.

A magyar csapat a soproni, olimpiai selejtezőn közel volt ahhoz, hogy kijusson a párizsi olimpiára, de az utolsó játéknapon szoros küzdelemben kikapott a spanyoloktól, így lemaradt a kvótáról.

A korábban férfi szakágban magyar bajnok és kupagyőztes Völgyi a DVTK női csapatával idén az Euroliga négyes döntőjének küszöbéig jutott. A szakember tavaly az év edzője lett, miközben 2017-től az elmúlt év nyaráig az U18-as női válogatottat vezette, amellyel 2019-ben Eb-ezüstérmes lett.