Vágólapra másolva!
Péntek este a japán női kézilabda-válogatott könnyedén, 43-16-ra nyert Nagy-Britannia ellen a debreceni olimpiai selejtezőtornán.

Négy gyors japán góllal indult a mérkőzés, és ezt követően is az ázsiai alakulat akarata érvényesült. A csütörtökön a magyar csapattal szemben 49-11-re alulmaradó, amatőr játékosok alkotta európai együttes lövőhelyzetig is csak elvétve jutott el. Támadásban ezzel együtt is jobban szerepelt, mint egy nappal korábban, ez a szünetig szerzett gólok számában is látszott: csütörtökön hatszor, ezúttal kilencszer volt eredményes. Ezzel együtt is fölényes volt a japán válogatott előnye, a pihenőre 16 gólos különbséggel vonulhatott.

Kindzso Arisza volt a japán válogatott egyik legjobbja
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A második játékrészben folytatódott a japán henger, miközben a britek a 46. percben szárnyalták túl a magyar válogatott ellen szerzett 11 góljukat. A fölényes japán sikert ezzel együtt sem fenyegette veszély, a hajrában csupán az volt a kérdés: eléri-e előnye a harminc találatot, ez végül nem lett meg.

A mérkőzés legeredményesebbje a japán Kindzso Arisza és Szahara Naoko lett egyformán hét góllal - utóbbit választották a találkozó legjobbjának -, a Kisvárdát erősítő honfitársa, a jobbszélső Akijama Nacumi kétszer talált be és ugyancsak kétszer állították ki.

Eredmény, 2. forduló, 1. csoport:
Japán - Nagy-Britannia 43-16 (25-9)

A vasárnapi zárónapon a japán válogatott a házigazda magyar csapattal találkozik, amely pénteken három góllal legyőzte a világbajnoki negyedik Svédországot. A skandinávok ötkarikás kvótája szinte biztos, mivel a britek ellen zárják a tornát. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány csapata olimpiai kvótát szerez, ha nem kap ki öt vagy annál több góllal attól a Japántól, amelyet a magyar válogatott eddigi 18 egymás elleni mérkőzésükön kivétel nélkül legyőzött.