Vágólapra másolva!
Kedden este kisorsolták a 2024-es párizsi ötkarikás játékok női kézilabdatornájának csoportjait. Az előző hét végén kvótát szerző magyar női kézilabda-válogatott az olimpia B csoportjába került Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Brazília és Angola társaságában.

A magyar női kézilabda-válogatott Nagy-Britannia, Svédország és Japán debreceni legyőzésével jutott ki a 2024-es ötkarikás játékokra. A nyári olimpia női kézilabdatornáján 12 csapat vesz részt, őket kedd este Párizsban sorsolták két hatfős csoportba. Golovin Vlagyimir együttese az Európa-bajnoki címvédő Norvégiával azonos, első kalapból várhatta a csoportkör sorsolását, amely a kétszeres olimpiai bajnok Jerome Fernandez segítségével zajlott le, a férfi torna csoportbeosztásának sorsolása előtt. Sorrendben a hatodik, az ötödik, a harmadik, a második, majd az első kalapból húzták ki a csoportokba a csapatokat, végül pedig a házigazda, olimpiai és világbajnoki címvédő franciák választhattak, hogy negyedik kalaposként melyik csoportba szeretnének kerülni, míg a svédek automatikusan a másik hatosba kerültek.

Női, kézilabda, olimpia, selejtező, Magyarország, Japán, vége
A magyar női kézilabda-válogatott is a párizsi olimpia résztvevője lesz
Fotó: Origo - Csudai Sándor

Női kézilabda, 2024-es olimpia, csoportbeosztás

A csoport: Norvégia, Németország, Szlovénia, Svédország, Dánia, Koreai Köztársaság

B csoport: MAGYARORSZÁG, Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Brazília, Angola

Az idei nyári olimpia női kézilabdatornája éppen 100 nap múlva, július 25-én kezdődik, és augusztus 10-ig tart. 

A nők a csoportmeccseket a nyitóünnepség előtt, július 25-én kezdik Franciaország ellen. 

Július 28-án a brazil, 30-án az angolai, augusztus 1-jén a spanyol, majd 3-án a holland csapattal találkozik Golovin Vlagyimir együttese. 

A mérkőzéseket Párizsban és Lille-ben rendezik meg. A hatfős csoportok első négy-négy helyezettje jut tovább az egyenes kieséses szakasz első körébe, a negyeddöntőbe. A magyar válogatott legutóbb Tokióban a hetedik helyen zárt az olimpiai játékokon.

Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója és Golovin Vlagyimir, a női válogatott szövetségi kapitánya értékelte a sorsolást:

Kapcsolódó cikkek