Vágólapra másolva!
A csütöröktől vasárnapig tartó debreceni női kézilabda olimpiai selejtezőn a magyar válogatott ötkarikás kvótát szerezhet. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a beugróként érkező brit válogatott elleni mérkőzésen az lesz a legfontosabb, hogy senki ne sérüljön meg a csapatból.

A kameruni válogatott utazási nehézségek miatt nem vehet részt a debreceni négyes tornán, amelyen az első két helyezett szerez majd olimpiai kvótát Párizsba. Az afrikaiak helyett a szabadkártyával érkező britek indulnak, mellettük a svédek és a japánok ellen lép pályára a magyar csapat.

GOLOVIN Vlagyimir
Golovin Vlagyimir szerint a legfontosabb, hogy senki se sérüljön meg a britek ellen
Fotó: Illyés Tibor

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a brit csapat gyengébb, mint a kameruni, ám utóbbi mégis jobb lett volna, mert ismerik őket, a világbajnokságon játszottak velük, tudják, milyen erőt képviselnek. 

Sok információ nincs róluk. Szereztünk pár videót, tudjuk már a névsort, próbálunk még találni anyagot, hogy fel tudjunk készülni belőlük" -

idézte az MTI Golovint, aki kiemelte, hogy nagyon fontos, hogy a britek elleni mérkőzésen ne történjen sérülés, a többi pedig menetrend szerint menjen majd.
    
A debreceni női olimpiai selejtező programja:
csütörtök:
Magyarország - Nagy-Britannia 15.30
Svédország-Japán 18.00
péntek:
Magyarország-Svédország 18.00
Japán - Nagy-Britannia 20.30
vasárnap:
Nagy-Britannia - Svédország 16.45
Magyarország-Japán 19.15