Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Ráüvöltöttek az angol nagykövetre Rómában

Vágólapra másolva!
Néhány angol jobban élvezte a római szurkolást a londoninál, más pedig megkapta a jól ismert csalódottságát. Hangulatjelentés Olaszországból.
Vágólapra másolva!

Vasárnap este szurkolók lepték el a római Piazza San Silvestrót, ám nem mindenki a Prandelli-csapatnak drukkolt. Christopher Prentice olaszországi brit nagykövet magányosan felpattant Wayne Rooney sikeres tizenegyesénél - írja a brit Guardian című napilap.

Az egykoron líbiai lázadókkal is tárgyaló diplomata körül mélységes csend honolt, de csak rövid ideig. Andrea Pirlo panenkázva egyenlített, majd Ashley Young ellőtte a lécet, ezzel oda lett az angol fór.

Egy hazai drukker ekkor megragadta Prentice karját, és a fülébe üvöltötte: "Most lesz csak kemény!" Igaza lett, Ashley Cole hibázott, Alessandro Diamanti viszont nem, a téren pedig elszabadult az őrület.

"Szoros volt, de Olaszország megérdemelte" - fogalmazott diplomatikusan a nagykövet. A maroknyi angol szurkolócsoport egy másik tagja csak lemondóan legyintett: "A jó öreg Anglia."

Több angol viszont különös módon jobban élvezte a római szurkolást, mint ha Londonban lett volna, egyikük a füstös, kürtös hangulatot dicsérte, más pedig a téren lévő gyerekeknek és családoknak örült, megjegyezve: "Londonban ezt az atmoszférát nem kaphatnád meg."

Michael Yuen viszont panaszkodott egy kicsit, amikor már kezdett kiürülni a tér: "Csalódott vagyok. De mivel a Leedsnek szurkolok, ehhez vagyok szokva."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről