Vágólapra másolva!
Dariusz Michalczewski, az Universum Boxing Promotion félnehézsúlyú bokszolója a gdanski gálán a második menetben elintézte ellenfelét az amerikai, Joey "Dinamit" de Grandist. A WBO-szervezet világbajnoki övét huszonegyedik alkalommal védte meg - előtte 1994-ben Hamburgban, Leonzer Barber ellen szerezte meg - a lengyel származású bokszoló.

Dariusz Michalczewski szombaton 39. alkalommal fejezte be a kitűzött menetszám előtt a küzdelmet: 46. győzelmét szerezte, ellenfele 34 gyozelme mellett eddig öt vereséget szenvedett. A meccs után az Universum ökölvívója kijelentette: Roy Jones ellen bokszolna, de nagyobb az esély, hogy Hopkinsszal méri össze az erejét. "Minden klappolt, ahogyan azt magamnak kívántam a meccs előtt" - nyiltakozta a találkozót követően a Tigris. "Nagyon nehéz volt Gdanskban a kötelek közé lépnem. Nagyon nagy feszültség volt bennem, az itteni siker értéke nagyobb. Féltem, hogy a nagy igyekezetben hibázok, az elején nem is voltam pontos, de aztán belejöttem."

A De Grandis elleni meccsről több szó nem esett, annál inkább egy Roy Jones elleniről: "Remélem, összejön egy mérkőzés Roy Jones ellen, sőt bízom benne, hogy még ebben az évben megmérkőzhetünk. A boksz szerelmesei igazán megérdemelnék ezt a találkozót."

Klaus-Peter Kohl mérkőzésszervező - aki egyben az Universum első embere - már nem ilyen optimista, de nyilatkozata azt tanúsítja, a német klub részéről dolgoznak azon, hogy legyen meccs, igaz, mással: "Tapasztalatból tudjuk, hogy nehéz Roy Jones ellen összehozni egy találkozót, de a múlt héten Olaszországban Don Kinggel találkoztam. Beszéltünk arról, hogy tető alá hozunk egy Michalczewski-Bernard Hopkins mérkőzést. A három szervezet középsúlyú világbajnoka egyáltalán nem zárkózik el ettől. Nekünk csak egy kérésünk van, hogy ne nagyközépsúlyban mérkőzzenek, mert Dariusz eredetileg inkább cirkálósúlyú, mint félnehézsúlyú, tehát nagyon nehezen fogyna le a nagyközépsúlyba. Úgy látom, hogy nagy esély van arra, hogy Kingék belemennek a dologba, sőt attól sem ódzkodnak, hogy Németországban legyen a meccs. Más kérdés, hogy a nagyközépsúlyban a WBO-szervezet világbajnoki övét éppen a hét végén megvédő ír Joe Calzaghe is Hopkins skalpjára vágyik."

Thury Gábor

Korábban:

Kokó győzelemmel búcsúzott