Vágólapra másolva!
Bár csak magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezik Las Vegasban a WBA nehézsúlyú koronájáért a John Ruíz-Roy Jones Jr. összecsapást, az első pofonok már a csütörtöki mérlegelésnél elcsattantak a Caesar's Palace-ban. A mérlegelésnél ugyanis összeverekedett Ruíz menedzsere és Jones edzője, s előbbit kórházba kellett szállítani. Mindez azonban nem befolyásolja a hatalmas érdeklődéssel várt mérkőzés létrejöttét.
Forrás: EPA
Ez a mérlegelés korántsem volt olyan békés, mint Tysoné Fotó: EPA

Norman Stone, Ruíz menedzsere és Alton Merkerson, Jones edzője a mérkőzésen használandó kesztyűk márkáján szólalkoztak össze, még a mérlegelés előtt. Olyannyira, hogy egymásnak estek, s le is zuhantak az aktus helyszínéről, egy dobogóról.

Stone beütötte az ajkát, amely felrepedt, s a férfi el is ájult, kórházba kellett szállítani. Hamarosan azonban kiengedték, nincs komolyabb baja. "Nem attól ájultam el, hogy beütöttem a számat, hanem valaki orvul vesén vágott Jones táborából" - panaszkodott Stone.

A nagy érdeklődéssel várt találkozót - Magyarországon egyedüliként - a Sport1 televíziós csatorna közvetíti.
A Sport1 műsora>>>

Nem a bunyó volt az egyetlen váratlan fejlemény a mérlegelésen. Ennél sokkal jobban meglepte az érdeklődőket, hogy a félnehézsúlyú Jones alatt 193 fontot (87,54 kg) nyomott a mérleg, holott a súlycsoport vitathatatlan királya azt ígérte, legfeljebb 185 fonttal (83,91 kg) fog szorítóba lépni. Úgy tűnik, nem tudott ellenállni a csábításnak, hogy - mivel nincs felső határ - a lehető legjobban csökkenteni próbálja a kettejük között fennálló óriási súlykülönbséget.

Persze még így is 33 font (14,96 kg) a differencia a 226 fonttal (102,51 kg) jelentkező Puerto Ricó-i javára. Igaz, előzőleg azt jósolták, Ruíz 26 kilóval lesz nehezebb Jonesnál.

Tyson és Etienne békésen mérlegelt/sport/egyeni/boksz/20030221tyson.html

A WBA nehézsúlyú világbajnoka egyébként mókás szerelésben jelent meg a mérlegelésen, fején egy piros-fehér színösszetételű cilinderszerűséggel, patatalpú, úgynevezett "csótányroppantó" cipőben és nyakában egy vastag láncon egy méretes (hamis) aranydollárral.

"Pár éve ebben a szerkóban vettem részt a Halloween álarcosbálon. Gondoltam, ide is megfelel" - mondta a tréfás kedvű bokszoló.