Vágólapra másolva!
A magasugró Győrffy Dóra, a rúdugró Molnár Krisztina, a gátfutó Vári Edit és az 1500 méteres síkfutó Varga Judit is kiesett a birminghami fedettpályás atlétikai világbajnokságon.

A tavalyi bécsi tető alatti Eb-n ezüstérmes Győrffy 1,90 méterig jutott a magasugrás selejtezőben, a döntőhöz 1,95 m kellett volna. Molnár 4,25 méteren harmadszorra jutott túl, ezzel csoportjában negyedik lett, de innen ketten, a másik ágról pedig hatan is átvitték a 4,35-ös selejtezőszintet. A magyar versenyző gyengébb teljesítményére magyarázat, hogy nem érkeztek meg a rúdjai, így a kezdés előtt háromnegyed órával kapott kölcsönfelszereléssel indult.

Óriási meglepetésre szintén kiesett a világcsúcstartó amerikai Stacy Dragila. Az olimpiai és szabadtéri világbajnok 4,30 méteren kezdett, de mindhárom kísérlete sikertelen volt. A Dragila március másodikán állította fel tető alatti csúcsát 4,78 méterrel. Rajta kívül nem került fináléba a legutóbbi fedettpályás vb-n ötödik kínai Kao Su-jin és a hatodik izlandi Edda Elisdottir. Várinak sem volt szerencséje a 60 méter gát selejtezőjében. Futamában ötödik, összesítésben a tizenhetedik helyen végzett 8.24 másodperccel, s egy századmásodperccel maradt le az elődöntőről.

Nem jutott be az 1500 m döntőjébe Varga Judit. A 800-on tető alatt 1998-ban Eb-bronzérmes Varga későn hajrázott, így futamában 4:12.48 perccel a negyedik lett, ez összesítésben csak a tizenharmadik helyhez volt elég. Vasárnap egyetlen magyar versenyző lesz érdekelt a vb-n, a női távolugrás döntőjében Vaszi Tünde.

Férfi távolugrásban az 1993-tól sorozatban ötször első kubai Ivan Pedroso távollétében Dwight Phillips nyert. Az amerikai atléta utolsó kísérleténél egy centiméterrel messzebbre repült, mint a februári budapesti gálán első spanyol Yago Lamela.

Eredmények:
férfi távolugrás:
1. Dwight Phillips (Egyesült Államok) 8,29 m
2. Yago Lamela (Spanyolország) 8,28
3. Miguel Pate (Egyesült Államok) 8,21
4. Luis Meliz (Kuba) 8,01
5. Vologyimir Zsuszkov (Ukrajna) 8,00
6. Bogdan Tarus (Románia) 7,97