Vágólapra másolva!
Kiváló vívással, a fegyvernem több kiemelkedő egyéniségének búcsúztatása után bronzérmet szerzett Juhász Bence a zalaegerszegi férfitőr-Világkupán. Nagy bravúrt hajtottak végre a magyarok a franciaországi Nancyban rendezett férfikard-Vk-n: Nemcsik Zsolt győzött, Ferjancsik Domonkos ötödik, Lengyel Balázs hatodik, Fodor Kende pedig nyolcadik lett.

Vasárnap reggel, a 64-es táblán még hat magyar kezdte meg a szereplését a zalaegerszegi tőr Világkupán, az első forduló azonban Juhász Attilának, Vízler Ádámnak, Berjozkin Antonnak és Nagy Andrásnak máris a végállomást jelentette.

Juhász Bence viszont parádézott, az erős mezőnyben, amelyben a világranglista első 32 helyezettje közül 20 ott volt, a fegyvernem több kiválóságát győzte le. Előbb az orosz Sztukalint verte 15-10-re, majd a 2001-ben csapatvilágbajnok, egyéniben bronzérmes francia Boidint 15-13-ra. Ezt követően egy tussal, 15-14-re az orosz Vjacseszlav Pozdnyakovnál is jobbnak bizonyult, majd a 2001-es világbajnok olasz Sanzót búcsúztatta 15-13-mal. Mellette Marsi Márk szerepelt még jól, ő a nyolc közé jutásért vívtt asszóban kapott ki 15-8-ra a német Joppich-tól.

Juhász Bence négy győztes asszót követően, a 2001-ben csapatban világbajnok, egyéniben harmadik helyezett, tavaly a francia válogatottal vb-ezüstérmes Brice Guyart-ral találkozott. Ebben az összecsapásban már nem volt olyan lendületes és pontos, mint korábban, így ellenfele gyorsan elhúzott, majd taktikus vívással meg is szerezte a győzelmet. "Talán annak köszönhető ez a váratlan siker, hogy a két héttel ezelőtti velencei verseny óta edzőmmel változtattunk egy kicsit a felkészülésen, ráadásul mostanában a munka mellett több időm jutott az edzésre" - mondta Juhász.

A győzelmet az olasz Andrea Cassara szerezte meg.

Negyeddöntő:
Juhász Bence - Salvatore Sanzo (olasz) 15-13
Brice Guyart (francia) - Tomer Or (izraeli) 15-9
Slavomir Mocek (lengyel) - Peter Joppich (német) 15-12
Andrea Cassara (olasz) - Richard Breutner (német) 15-12

Elődöntő:
Guyart (francia) - Juhász B. 15-8
Cassara (olasz) - Mocek (lengyel) 15-14

Döntő:
Cassara - Guyart 15-7

A végeredmény: 1. Cassara, 2. Guyart, 3. Juhász és Mocek, 5. Sanzo, 6. Or, 7. Joppich, 8. Breutner.