Vágólapra másolva!
Az utóbbi napokban a bokszvilág leginkább azt találgatta, valóban eltört-e Roy Jones Jr. karja egy motorbalesetben. Szombat óta ugyanis egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot, ám ha az első információ pontos volt, Jones minden bizonnyal nem tudja majd megvédeni a WBA nehézsúlyú címét az előírt határidőn belül.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A fightnews szombaton rövidhírben számolt be arról, hogy Roy Jones Jr. motorozás közben felbukott, és eltörte a jobb kezét. A mértékadó bokszmagazin megerősíteni azonban már nem tudta az információt, mivel az ökölvívó és menedzsmentje elzárkózott a nyilatkozatoktól. A találgatások ennek ellenére persze rögtön megindultak, hiszen a WBA nehézsúlyú bajnokának a szervezet előírása szerint március 8-tól számított 180 napon belül kell megvédenie címét, és ezt a határidőt törött kézzel minden bizonnyal képtelen lenne betartani.

Keddre aztán megtört a jég, és megszólalt az ügyben a Jones promótere, Murad Muhammad, aki cáfolta a hírt, és kijelentette: mindössze annyi történt, hogy a bajnokra szerelés közben rádőlt a motorja. A keze sem tört el, csupán megrándult, így semmi nem veszélyezteti a pályafutását.

Ha minden idők egyik legjobb bokszolójának sérülése mégis komolyabb lenne a menedzser által felvázoltaknál, és valóban nem tud határidőn belül szorítóba lépni, két lehetőség van: vagy megfosztják a címétől, és a nemrégiben még négyszeres világbajnok öv nélkül marad (ez egyben Jones pályafutásának végét is jelentheti), vagy a WBA különleges haladékot ad neki. Roy Jones Jr. renoméjának ismeretében az utóbbi variáció tűnik a valószínűbbnek.