Vágólapra másolva!
A Tehetséges Magyarországért Alapítvány (TMA) kezdeményezésére 2006. március 25-én, Bartók Béla 125. születésnapján, a Tehetség Napján két fiatal magyar sportoló 1-1 millió forintos ösztöndíjban részesül. A tíz jelöltről a Nemzeti Sportszövetség és a Magyar Sportújságírók Szövetsége határozott, és az egyik díjazott kilétéről az [origo] olvasói is dönthetnek.

A következő oldalakon bemutatjuk a sporttehetségeket, s egyben megkérjük látogatóinkat, hogy jelen cikk 12. oldalán megtalálható szavazáson - február 21-től március 15-ig - adják le voksukat arra, akit leginkább méltónak tartanak az ösztöndíj elnyerésére.

A TMA minden pályázatában a mester-tanítvány kapcsolatot kívánja támogatni, ezért a 10-es listát egyéni sportágak képviselői alkotják. Az alapítvány a pályázat nyerteseinek a támogatást a versenyző klubjának utalja át - azzal a megkötéssel, hogy az összeg kizárólag a sportoló és edzőjének a közös munkájára használható fel.

A 10 tehetséges sportolóra 2006. február 21-e és március 15-e között az [origo]-n is szavazhatnak a sportbarátok, s a voksolás végeredményét figyelembe véve a TMA kuratóriuma két sportolót 1-1 millió forintos ösztöndíjjal fog támogatni. A pályázat végeredményének kihirdetésére a Tehetség Napján, azaz 2006. március 25-én kerül sor. A pályázat győztesei az idei eredményeikről 2007. március 25-én, a jövő évi Tehetség Napján fognak beszámolni.

A 10 jelölt - többek között - pályafutása kezdetéről, eredményeiről, céljairól nyilatkozott.