Vágólapra másolva!
Kemény kihívóra számíthat Rábold Gusztáv, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke a november 11-én sorra kerülő tisztújító közgyűlésen Salbert Ferenc alelnök személyében. A volt klasszis rúdugró azt ígéri, két év alatt 60 millió forintot hoz a sportágnak.

A Papp László Sportaréna 46 éves ügyvezető igazgatója nem titkolja, hogy maga mögött tudja Demján Sándornak, a TriGránit elnökének, Magyarország egyik legbefolyásosabb üzletemberének támogatását, de további nagy cégek ígéretét is bírja.

"Nem okvetlenül készpénzről van szó, hanem természetbeni juttatásokról vagy éppen munkahelyekről, de ekkora összegű támogatást megígérhetek." - mondta Salbert. "Változásra van szükség, mivel nem működnek a dolgok a szövetségben. Doppingügyben elengedtük a versenyzők kezét, a kommunikáció pedig nem működik. A fiatalok még hozzák az eredményeket, de azután eltűnnek, így kiemelten kell figyelni a 19-23 éves korosztályra."

A fedettpályán Eb-második és vb-harmadik Salbert szerint a szakmai oldal a helyzethez képest jól produkál, az elnökségben viszont szeretné, ha megjelennének a szakma mellett a média és az üzleti élet képviselői is.

"Olyan vezetésre van szükség, amely képes konstruktív munkát végezni. A változás ugyanis csak közös munka eredménye lehet" - hangsúlyozta Salbert, akinek Hátszelet a magyar atlétikának című munkájában szerepel az Atlétika újság újraindítása, a versenyrendszer megújítása, s infrastruktúra fejlesztés is.

Salbert szerint reális esélye van a győzelemre, mivel képesnek tartja magát pénzt, támogatókat és összeköttetést szerezni. A jelenlegi elnök Rábold mellett Schulek Ágoston alelnököt - aki az európai szövetségben (EAA) is alelnök - szintén jelölték elnöknek, de az erőviszonyok ismeretében elképzelhető, hogy ő visszalép Salbert javára.

Az új elnököt ezúttal két évre választják, hogy a szövetség alkalmazkodjon az olimpiai ciklushoz.