Vágólapra másolva!
Szávay Ágnes ugyan örül a US Openen, az amerikai nyílt bajnokságon aratott fantasztikus sikerének - egyesben negyed-, párosban elődöntős volt -, ezzel együtt továbbra is keményen dolgozik azért, hogy egyre feljebb kerüljön a női teniszezők világranglistáján. A 18 éves magyar tehetség a napokban ázsiai körútra indul, jövő héten Pekingben kezd, majd Szöulban és Tokióban lép pályára, ezt követően pedig az egymillió dollár összdíjazású svájci tornán tér vissza Európába - hangzott el keddi sajtótájékoztatóján.

"Nagyon féltem az amerikai túrától, ugyanis sohasem játszottam még jól a tengerentúlon. A fejlődésem ezen is lemérhető, hiszen más elemekkel tudtam dominálni, mint korábban, s megszerettem a kemény pályát. Sajnos New Havenben nagyon elkeseredtem, hiszen jó formában játszva egy hátsérülés miatt nem fejezhettem be a tornát, noha nyerésre álltam. De olyan fájdalmam volt, hogy sétálni is alig tudtam" - emlékezett vissza Szávay Ágnes a US Open előtti időszakra, hozzátéve: "Azért nem kesergek, leszek még WTA-döntős!"

A magyar játékos az április végi Budapest Open óta 46 mérkőzést vívott, ezek közül 39-et megnyert, s 85 százalékos teljesítménye elég volt ahhoz, hogy Palermóban élete első WTA-tornáján diadalmaskodjon, New Havenben döntőt, a US Openen negyeddöntőt játsszon.

"A legnagyobb dicséretet Patty Schydertől kaptam. Egy svájci lapban megkérdezték tőle, hogy a feltörekvő fiatalok közül - gondoltak itt a lengyel Radwanskára, a fehérorosz Azarenkára, az osztrák Paszekra és rám - kinek jósolja a legnagyobb jövőt, s ő engem nevezett meg."

Szávay elmondta, menedzserei javaslatára nem olvassa el, mit írnak róla az újságok, de azt ő is észrevette, hogy már külföldön is keresik az újságírók. "Kiemeltként biztosan más teniszezni, szerencsére én ezt nem érzem nyomásnak" - mondta a világranglista 23. helyén álló teniszező, aki elmesélte, Hantuchova és Kuznyecova nagyon aranyos lány, s kedvesek vele, ám Petrova undok módon viselkedett vele a US Openen.

"Miután legyőztem, csak annyit mondott: 'You were so lucky today', azaz szerencsés voltam, s nem fogott kezet a bíróval sem."

"Két hónapja jártam itthon utoljára, most újabb egy hónapig nem leszek, ugyanis a közeljövőben még öt tornán veszek részt. Először ázsiai körútra indulok, Peking, Szöul és Tokió után még játszom Zürichben és Linzben. Pekingben éppen azért szeretnék teniszezni, hogy szokjam a légkört, ugyanis nagyon várom már a jövő évi olimpiát" - mondta Szávay, aki elmesélte, a legnagyobb veszteségként az élte meg New Yorkban, hogy elveszítette az útlevelét.

Forrás: bolcs27.hu

Forrás: bolcs27.hu

Szávay elárulta: a jövőben valamivel kevesebbszer fog párosban indulni, hiszen - annak ellenére, hogy imádja ezt a stílust - sokat kivesz belőle. Lányi András, a játékos menedzsere azt mondta: a mostani sikerek tekintetében a korábbiaknál egy kicsit magasabbra rakták a mércét, így az év végére a világranglistán a legjobb 16 közé kerülés az elsődleges cél.

A soron következő tornák:
szeptember 17.: China Open, Peking (600 ezer dollár)
szeptember 24.: Korea Open, Szöul (145 ezer dollár)
október 1.: AIG Japan Open, Tokió (175 ezer dollár)
október 15.: Zürich Open, Zürich (1,34 millió dollár)
október 22.: Generali Ladies Linz, Linz (600 ezer dollár)

A sajtótájékoztatón az egyik fő támogató, a Gaz de France részéről Patrick Marcel gratulált, míg a T-Mobile kommunikációs igazgatója, Liptay Gabriella egy készüléket és az azzal járó kedvezményeket nyújtotta át a magyar teniszezőnek.

Olvasóink bíznak Szávayban

Hosszú évek hallgatása után Szávay Ágnes révén ismét hallatott magáról a magyar tenisz. Az [origo] megkérdezte olvasóit, mit gondol a jelenségről. A 8000 véleménynyilvánító 63 százaléka úgy látja, mostantól tíz évig lesz egy top tízes teniszezőnk, 19 százalék ennél is továbbment, remélve, hogy végre lehet magyar Grand Slam-győztes egyéniben. A 18 százaléknyi pesszimista szerint a US Open-menetelés csak fellángolás...