Vágólapra másolva!
A 81 kg-os kategóriában szereplő Szellő Imre olimpiai kvótát szerzett a Chicagóban zajló olimpiai kvalifikációs ökölvívó-világbajnokságon, ahol a nyolcaddöntőben technikai döntő fölénnyel aratott győzelmet ausztrál ellenfele, Matthew Corbett felett.

A KSC 25 éves klasszisa önbizalomtól duzzadva lépett a szorítóba, már második ütésével gondolkodóba ejtette Corbettet, és 10-1-re nyerte az első menetet.

Az első ütést két és fél perc elteltével kapta Szellő, de utána megrendítette az ausztrált, akire számoltak. Még le sem telt a harmadik perc, amikor a ringorvos beszüntette az egyenlőtlen küzdelmet. Ekkor 17-1-re vezetett Szellő, ám pár másodperc múlva amúgy is meglett volna a technikai döntő fölényhez szükséges 20 pontnyi különbség.

"Most már nem akarok itt megállni, megyek az éremért" - mondta a mosolyogva levonuló magyar félnehézsúlyú, aki az orosz Artur Betyerbijevvel, a tavalyi Európa-bajnokkal mérkőzik.

Ha győz, már minimum bronzérmes, de a pekingi olimpiai repülőjegy már így is a zsebében van - elsőként a magyar ökölvívók közül.

Szellő egyébként a szerdai mérkőzésig nem bokszolt Chicagóban: a 32 közé jutásért erőnyerő volt, egy fordulóval később pedig mérkőzés nélkül győzött, mert dominikai ellenfele disszidált.

A még versenyben lévő másik magyar, a nehézsúlyú Darmos Jozsef csütörtökön lép szorítóba a negyeddöntőben a kínai Jüsan Ni-csiao ellen. Itt es a szupernehézsúlyban csak az első négy kap olimpiai kvótát.

Eredmény, a negyeddöntőbe jutásért:
81 kg: Szellő Imre - Matthew Corbett (ausztrál) d. f. a 2. menetben