Vágólapra másolva!
Már az első menetben padlóra került, majd a néhány kiegyenlített perc után a 7. menettől teljesen átvette a kezdeményezést és az irányítást Joe Calzaghe a New York-i Madison Square Gardenben rendezett félnehézsúlyú profiboksz-mérkőzésen, s végül egyhangú pontozással diadalmaskodott Roy Jones Jr. felett.

A profi boksz világában tető alá hozatala óta az év mérkőzéseként emlegették a walesi Joe Calzaghe és az amerikai Roy Jones Jr. ringcsatáját, amelyet a két kiválóság félnehézsúlyban, magyar idő szerint vasárnap hajnalban vívott meg New Yorkban.

A mérkőzés ugyanúgy indult a walesi számára, mint a legutóbbi, Bernard Hopkins elleni összecsapása, már az első menetben padlót fogott, ám Jones balegyenes-jobbfelütés kombinációja nem nagyon zavarta meg.

A következő menetek kiegyenlített csatát hoztak, a hetedikben aztán Calzaghe jobbegyenese felszakította Jones bal szemhéját. Az amerikait ez nagyon megzavarta, pontatlanná vált, a profiként veretlen Calzaghe pedig 46. mérkőzésén behúzta 46. győzelmét.

A három pontozóbíró mindegyike 118-109-re neki adta a mérkőzést, így a newbridge-i öklöző megőrizte százszázalékos teljesítményét, s hinni lehet korábbi nyilatkozatainak, akkor ez így is marad, ugyanis bejelentette visszavonulását.

A mérkőzés olyan csillagok látták, mint az egykori nehézsúlyú világbajnok Lennox Lewis, vagy az a Bernard Hopkins és Mikkel Kessler, akiket legutóbbi két mérkőzésén elintézett Calzaghe.

Forrás: AFP

"Nagyon megzavart az első menetben érkezett jó ütés, de amikor az ember padlót fog, mindig erősebben kel fel onnan" - nyilatkozta Calzaghe a mérkőzést követően, hozzátéve, profi pályafutása során ez volt a negyedik alkalom, hogy számolni kellett rá. "Nagy dicsőség számomra, hogy megmérkőzhettem Roy Jonesszal, aki sok gondot okozott nekem."

A statisztikák szerint Calzaghe 985 ütést helyezett el Jones testén, de csupán 475-öt kapott, százalékosan 35:33 volt a találatok aránya.