Vágólapra másolva!
Balzsay Károly pénteken lép először kötelek közé azóta, hogy augusztusban elveszítette világbajnoki övét: a német Robert Gutknechttel a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú interkontinentális övéért csap össze az ausztriai Söldenben. A gálán Bedák Zsolt a szervezet kispehelysúlyú  címéért küzd meg.

A 30 éves magyar bokszoló úgy érzi, remek lehetőség a Gutknecht elleni összecsapás arra, hogy feledtesse Robert Stieglitztől elszenvedett budapesti vereségét.

"Természetesen nagyon csalódott voltam, hogy idehaza, a családom és barátaim előtt kaptam ki, ezért is nagyon örülök ennek a meccsnek" - mondta Balzsay.

"Karesszel minden rendben, jó állapotban van, felkészült" - nyilatkozta a 23. profi mérkőzése előtt álló öklöző édesapja, az amatőr válogatott korábbi szövetségi kapitánya, id. Balzsay Károly. "Természetesen az augusztusi vereség miatt kicsit feszültebb, de ez természetes. Nyerni kell, nincs mese."

Gutknecht nem ígérkezik könnyű ellenfélnek, a 27 éves német eddig 17 profi meccsén van túl, s valamennyit győzelemmel tudta le.

A gálán Bedák Zsolt is kötelek közé lép, ráadásul ugyanolyan nagy tétért, mint Balzsay: a fülöp-szigeteki Ramie Laputtal a WBO kispehelysúlyú interkontinentális címéért küzd meg. Az idősebb Bedák fivér eddigi pályája töretlenül ívelt fel, 14 mérkőzését kivétel nélkül megnyerte, s jelenleg a WBO Európa-bajnokának mondhatja magát.

A 27 éves magyar riválisa jóval tapasztaltabb a profik között, Laput pénteken már a 42. meccsét vívja a hivatásosok táborában, s korábban csupán háromszor veszített. Legutóbb 2002 májusában kapott ki.

A két magyar összecsapását péntek este az RTL Klub közvetíti.