Vágólapra másolva!
Döntetlennel végződött a volt könnyű-, váltó-, és nagyváltósúlyú bokszvilágbajnok Shane Mosley, valamint a WBC korábbi nagyváltósúlyú világelsője, Sergio Mora összecsapása a a Los Angeles-i Staples Centerben.

A 12 menetesre kiírt nagyváltósúlyú találkozó rossz előjellel indult a 29 éves Mora számára, ugyanis a Latin Kígyó becenevű bunyós a pénteki mérlegelésen három fonttal (1,36 kilogrammal) magasabban mért be az előírt 154 fontos súlyhatárnál (69,85 kg).

Emialtt a találkozót szankcionáló Kaliforniai Atlétikai Szövetség szabályai szerint fellépti díjának húsz százalékáról, azaz mintegy 60 ezer dollárról volt kénytelen lemondani Mosley javára, aki riválisa többletsúlya ellenére is vállalta a megmérettetést.

Maga a mérkőzés sajnos alulmúlta a várakozásokat, és kifejezetten csúnya küzdelmet láthatott a csarnokba kilátogató 13 591 néző. Az összecsapás első felében kevés látványos és pontos akcióra került sor, és bár a folytatásban kissé nyíltabbá vált a küzdelem, a mérkőzés képe nem sokat javult, ami főleg annak tudható be, hogy Mosley hamar elfáradt, a jobb szemöldökén egy vétlen fejeléstől megsérülő Mora pedig folyamatos elmozgásokkal gyakorta kivonta magát a küzdelemből.

Tizenkét menetet követően végül egy pontozó Morát (115:113), egy másik Mosley-t hozta ki győztesnek (116:11), a harmadik 114:114-gyel döntetlenre adta a meccset. Mosley szerint igazságos döntés született, Mora viszont a találkozót követően azon véleményének adott hangot, hogy az ő kezét kellett volna a magasba emelni.

www.profiboksz.hu