Vágólapra másolva!
Ezer méteren a Dombi Rudolf, Kökény Roland, 200-on pedig a fiatal Horváth Bence, Szomolányi Máté duó nyerte a vasárnapi döntőt a szegedi idénynyitó kajak-kenu viadalon, amely a férfi kajakosoknál - az ötkarikás számokban - válogató a júniusi, belgrádi Európa- és az augusztusi, szintén szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

Dombi ezzel duplázott, mivel szombaton, egyesben is a legjobbnak bizonyult. A fináléban - amelyet szakadó esőben és igencsak hűvös időben rendeztek - a tavaly vb-ezüstérmes Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos kettős lett a második (a két olimpiai bajnok mindössze néhány centivel maradt le a győztesek mögött), míg a Kulifai Tamás, Tóth Dávid páros a harmadik.

A legrövidebb távon az egyformán 1992-es születésű Horváth és Szomolányi sikere egyértelműen a meglepetés kategóriába tartozik, a favoritnak tartott Sík Márton, Beé István duó csak második lett.

A hétvégi, Maty-éri verseny csak a férfi kajakosoknál számít válogatónak, a nőknél és a kenusoknál úgynevezett tájékoztató jellegűek a küzdelmek.

A kenusoknál győzelemmel tért vissza Kozmann György, aki idén ismét pekingi bronzérmes tárásával, Kiss Tamással versenyez - magabiztosan nyerték az 1000 m párost. Kétszázon a kenus Bozsik Attila, Horváth Gábor és a kajakos Tóth Dzsenifer, Szabó Petra duó sikerével ért véget finálé.

Délután az 500 és 5000 m-es döntőket rendezik a Maty-éren, ezek a számok nem tartoznak bele a válogató műsorába.

A válogató műsorába tartozó vasárnapi döntők dobogósai:
férfiak, K-2 1000 m:
1. Dombi Rudolf, Kökény Roland (Építők Margitsziget, Esztergom) 3:14.959 p
2. Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos (Graboplast Győri VSE, Domino Honvéd) 3:14.977
3. Kulifai Tamás, Tóth Dávid (MTK) 3:18.541

K-2 200 m:
1. Horváth Bence, Szomolányi Máté (Graboplast Győri VSE) 33.782 mp
2. Sík Márton, Beé István (EDF Démász-Szeged, Domino Honvéd) 33.818
3. Tóth Róbert, Kovács László (EDF Démász-Szeged) 34.358