Vágólapra másolva!
Harcsa Zoltán is olimpiai kvótát szerzett a baki ökölvívó-világbajnokságon, miután az őt a nyolcaddöntőben legyőző ukrán Jevgen Hitrov pénteken bejutott a 75 kg-osok fináléjába.

A mindössze 18 éves kispesti bokszoló súlycsoportjában 10 olimpiai indulási hely talált gazdára az azerbajdzsáni vb-n, s mivel Harcsa a későbbi döntőstől szenvedett vereséget a nyolc közé kerülésért, tizediknél rosszabb helyen már nem végezhet.

"Nagyon izgultam a meccs előtt, és azalatt is, izzadt a tenyerem - mondta boldogan az ukrán győzelmét követően Harcsa. - A találkozót megelőzően az kicsit megnyugtatott, hogy én ezt a románt már vertem korábban, persze ugyanő most megverte a kubai olimpiai ezüstérmest. Az első menet után látva az eredményt nagyon bizakodtam, aztán amikor a másodikban láttam az ütésváltást, majd, hogy a román tántorogva padlóra került, megkönnyebbültem. Nagyon boldog vagyok, 18 évesen ott vagyok az olimpián, ez óriási dolog."

A magyar csapat így ugyan érem nélkül, ám három londoni hellyel zárta a vb-t, melynek döntőit szombaton rendezik. Harcsa mellett korábban a két negyeddöntős, Káté Gyula (64 kg) és Varga Miklós (60 kg) biztosította helyét a londoni játékokon.