Vágólapra másolva!
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság távozó elnöke azt mondta, "nehezen élte meg", hogy mostantól már nem ő áll a szervezet élén, de már előretekint.

"Ahogy telnek a percek, kezdem egyre jobban érezni magamat – mondta Borkai Zsolt az egyik kihívója, Kulcsár Krisztián sikerét hozó elnökválasztás után. – Látom a feladataimat, úgy Győrben, mint a sportban. Gondolok itt most elsősorban a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF), aminek Győr lesz a házigazdája. A MOB-elnöki tisztségem megszűnt ugyan, és napi kapcsolatom sem lesz a szervezettel, de a sportot és az olimpiát továbbra is népszerűsíteni fogom."

Borkai Zsoltnak mostantól csak az EYOF-ra kell koncentrálnia Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Borkai Zsolt elmondta, sportolóként nemcsak győzni, hanem veszíteni is megtanult, bár ez soha nem kellemes, ezt soha nem szerette. Életének most lezárult "egy szép fejezete", de ahogy a MOB-elnöksége előtti időszakában, úgy utána is lesz élete, célja és feladata. Az MTI-nek elmondta, az elmúlt hét évben a szervezet elnökeként semmit nem tenne másként.

Borkai Zsolt az utódjának, Kulcsár Krisztiánnak nem kívánt tanácsokat adni: "Ahogy eddig, úgy szerintem ezután sem keres majd meg, és kéri a véleményemet. De talán ez így is van rendjén, hiszen a MOB és a magyar sport útvesztőiből – bár ezek száma a feladatkörök csökkentésével kevesebb lett –

Ez viszont akkor a leghatékonyabb, ha mindenki a saját bőrén tapasztalja, nem pedig más elmondásaiból szerez róla tudomást."