Mossa kezeit a csődben lévő bokszszövetség 74 milliót számlázó sajtósa

Horizontal BOXING
Two Venezuelan amateur boxers take part in a training session in front of the press, during a press conference in Caracas, on September 6, 2018. - Venezuela is suffocating in the cycle towards Tokyo-2020 due to struggles for the control of the federations and lack of resources in the midst of the economic crisis. The gold medal count of Venezuelan sports fell abruptly in the first three regional events towards the Olympic Games: the Bolivarian Santa Marta-2017, the South American Cochabamba-2018 and the Central American and Caribbean Barranquilla-2018. (Photo by Federico PARRA / AFP)
Vágólapra másolva!
Miközben az Indiában zajló női ökölvívó-világbajnokságra csak saját pénzen tudott kimenni két magyar versenyző, miközben a Magyar Ökölvívó Szövetség a csőd szélén áll, és az ügyészség is vizsgálódik, aközben a kommunikációs feladatokkal megbízott Kendi Hana magát és a szövetséget mosdatja. Kendi a Pesti Srácoknak adott terjedelmes interjút, szerinte semmi tragédia nem történt, a sajtó kavarja csak az egész ügyet, az AIBA pedig boldog. 

Kendi Hana szerint az egész ügy semmi másról nem szól, mint hogy „valaki” szeretne bele- vagy visszaülni abba a székbe, amelyet Erdei Zsolt birtokol, azaz

vannak olyan emberek, akik szívesen betöltenék a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöki tisztét.

Több csoport érdeke, hogy Erdei Zsolt elnököt és a szövetséget rossz színben tüntessék fel.

A terjedelmes interjú minden részletétől megkímélnénk az olvasókat, aki akarja, olvassa el itt. Néhány érdekességre azért felhívnánk a figyelmet.

  • A MÖSZ a budapesti vb miatt 348 milliós hiányt hozott össze. A testület elnöke, Erdei Zsolt már korábban jelezte, hogy gazdasági kérdésekhez nem ért, ezért segítséget kért. Hogy milyet kapott, azt nem tisztünk eldönteni.
  • A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség elnöke (aki amúgy a következő két nyári olimpia rendező országából, Franciaországból és az Egyesült Államokból is ki van tiltva) módfelett elégedett volt . Az AIBA köszönőlevelet is küldött Erdeinek. (Ez amúgy minden egyes világesemény után szinte kötelező udvariassági formula.)
  • „Talán ki lehet mondani, hogy az apparátusban nem volt mindenki teljesen felkészült” – így Kendi. Még egyszer: a budapesti ifjúsági vb után keletkezett hiány 348 millió forint. Kendi szerint a szövetséget piaci alapon kellene vezetni, mint egy vállalatot.
  • Az AIBA egy zseniális szervezet, ahol hat profi irányít mindent. (A Nemzetközi Olimpiai Bizottság december elején Tokióban tárgyalja a sportág helyzetét. Korábban többször megfenyegették az AIBA-t, hogy az amatőr ökölvívást leveszik az olimpia műsoráról.)
  • Erdei Zsoltot nagyon bántják a támadások, de nem fog lemondani, mert ő nem olyan ember.
  • Kendi Hana cége a budapesti ifi-vb után 74 millió forintot számlázott a MÖSZ-nek, „ebbe az online és a tévés közvetítést, a fénytechnikát és a kisfilmeket is belevettük, és amúgy ez a mai napig nincs kifizetve”.

A 74 millió forintot kiszámlázó cég, illetve Kendi Hana látja el a szövetség kommunikációs feladatait. Igaz, Kendi – állítása szerint – nem alkalmazottja a MÖSZ-nek.

Tiszta szerencse.