Robbant az úszóbomba: Szilágyi Liliána Shane Tusup versenyzője lett

Szilágyi Liliána
Budapest, 2017. július 26. Szilágyi Liliána a női 200 méteres pillangóúszás előfutama után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 26-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A tokiói olimpiára készülő Szilágyi Liliána felkészítését is Shane Tusup veszi át. Egyre inkább rejtély, hogy az amerikai edző mit tervez Magyarországon, miközben az olasz Ilara Cusinato felkészítését is vállalta - Itáliában.

A kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok és a 2016-os londoni Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert

Szilágyi Liliána felkészítését is Shane Tusup veszi át a közeljövőben –

értesült kedden az esti órákban az SzPress Hírszolgálat. A hírt nem cáfolta meg a klubjait az átlagosnál sűrűbben váltó úszó jelenlegi egyesületének, a Ferencvárosnak az illetékese. Az úszószakosztályt képviselő szakember, amíg csak lehet, a háttérben szeretne maradni, azt viszont így is leszögezte, hogy Szilágyi nem szakít a magyar klubjával, de az olimpiai felkészülését a jövőben Hosszú Katinka egykori edzőjével szándékozik folytatni.

Az viszont csak később derülhet ki, hogy hová vezethet Shane Tusup Magyarországra is átnyúló szervezkedése.

Nem kizárt például, hogy az amerikai edző egy magyarországi úszóbázis alapjait készül lerakni, és titokban már egy olyan uszodát keres magának, ahol tábort verhet az újdonsült tanítványaival, majd a hozzájuk csatlakozókkal.

Távolról sem mellékes tény a történetben, hogy Szilágyi egyetlen perc leforgása alatt havi nettó 1 millió forinttal gazdagíthatja a magyar életével ezek szerint még sem szakító tengerentúlit. Erre akkor kerülhet sor, ha Szilágyi hivatalosan is kijelenti, hogy magyar uszodában dolgozva Tusup az edzője, akinek attól kezdve újra lesz magyar válogatott versenyzője, és az azzal járó nem csekély anyagi elismerése is.