Hosszú Katinka: Féltem a vírus miatti bezártságtól és a versenyzéstől is

HOSSZÚ Katinka
Hosszú Katinka, az Iron csapat versenyzője a női 200 méteres hátúszás versenyen a Nemzetközi Úszóliga (ISL) második mérkőzésén a Duna Arénában
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Úszóliga (ISL) hat hetét szeretné felhasználni arra, hogy visszakerüljön arra a szintre, amelyen februárban volt - többek között erről beszélt az M1 aktuális csatornának szerdán Hosszú Katinka, aki az interjúban az előző hónapok nehézségeire és a tokiói olimpiára is kitért.

A háromszoros ötkarikás aranyérmes sportoló vasárnap és hétfőn versenyzett csapatával, az Ironnal a Duna Arénában zajló ISL-ben, és mint mondta, az első napon még nem úszott túl jól, kicsit még rozsdásnak érezte magát.

utalt a 200 méter pillangón és 400 méter vegyesen elért sikerére.

Az ISL-lel kapcsolatban Hosszú Katinka kijelentette: nagyon örül neki, és büszke arra, hogy ismét ilyen szintű versenyt rendeztek Budapesten.

mondta.

A Nemzetközi Úszóliga második szezonja a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, tíz csapat részvételével végig a Duna Arénában zajlik. A Magyarországra érkező sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan "buborékban" kell élniük. Tíz fordulót rendeznek az alapszakaszban, ezt követi az elődöntő, majd november 21-22-én a döntő.
Hosszú Katinka szerint ez a verseny jó példa lehet a jövőre nézve, hogy így is lehet viadalokat rendezni, az előírásokat betartva, nézők nélkül.

"Remélem, ez azt fogja eredményezni, hogy lesz több versenyünk" - jelentette ki.

Elárulta azt is, hogy mielőtt beköltözött a "buborékba", kicsit tartott tőle, hogyan fogja ezt a zárt világot megélni, de nagyon jól érzi magát. Örül, hogy a sporttársaival lehet, örül, hogy úszhat és jelenleg nem is vágyik máshova.

Arra kérdésre, hogy mennyire viselték meg mentálisan az elmúlt hónapok, Hosszú Katinka azt felelte, alapvetően próbált pozitívan állni a kialakult helyzethez, de most érzi igazán, miután újra találkozott a sporttársaival, hogy milyen nehéz is volt ez az időszak. Amint fogalmazott, a legnehezebb talán az volt, hogy bár próbált keményen készülni, nem igazán tudta, mire is készül, mi a pontos irány, felborult az elmúlt évek minden részletre kiterjedő rutinja.

mondta.

"Nagyon remélem, hogy jövőre megtartják az olimpiát, én így készülök" - hangsúlyozta. "Amikor erre gondolok, elsősorban a játékok hangulatát, az azzal járó izgalmat várom. Imádok versenyezni, imádom az adrenalint, ezek azok a dolgok, amik eszembe jutnak."