Vágólapra másolva!
Ennél szebb karácsonyi ajándékot aligha kaphatott volna a magyar atléta. Németországból érkezett szívével 46 évesen kezd új életet Fazekas Róbert.

Egy hét telt el azóta, hogy Fazekas Róbert világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok diszkoszvető új szívet kapott a Dr. Merkely Béla professzor vezetése alatt álló Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán, és ha minden jól megy, valamikor januárban saját lábán térhet haza Szombathelyre, a szülővárosába. A 46 esztendős sportember a sikeres szervátültetésnek köszönhetően kétségkívül élete legszebb karácsonyi ajándékát kapta, amelynek értéke semmihez sem mérhető, hiszen az nem más, mint az élete és az egészsége - derült ki a SzPress Hírszolgálat közleményéből.

Fazekas vele született szívbetegségét hét évvel ezelőtt mutatták ki, majd kezdték el kezelni. Állapota hol javult, hol rosszabbodott, de az idő előre haladtával egyre inkább bizonyossá vált, hogy az életét csak szervátültetés mentheti meg. A műtétet megelőző hetekben napról napra gyengébbnek érezte magát, de bízott az orvosaiban és a maga szívósságában.

–számolt be az SzPress Hírszolgálatnak a teljes felépülését és fizikai erejének visszanyerését remélő Fazekas Róbert.

Hétórás műtétje volt

Fazekas több mint két és fél hónapot várt a klinikán az új szívére, amelyet az Eurotransplant együttműködési megállapodásnak köszönhetően Németországból kapott. A szervátültetési műtét hét órán át tartott, ezt követően még további két órán át altatták az erős szervezetű sportembert.

– folytatta Fazekas, aki továbbra is a városmajori klinika betege.

Fazekas több mint két és fél hónapot várt a klinikán az új szívére Forrás: Getty Images/2010 Getty Images/Michael Steele


– mondta befejezésül Fazekas Róbert, akivel kapcsolatban a karácsonyi ünnepek meghitt hangulatában tapintatlanság lenne olyan régi eseményeket is elővenni, amelyek nem mindennapi sportpályafutására árnyékot vetettek.