Vágólapra másolva!
Bokasérülés miatt veszélybe került a pekingi olimpiai szereplése Elise Christie-nek, a britek korábbi világbajnok rövidpályás gyorskorcsolyázójának.

A 31 éves, tízszeres Európa- és háromszoros világbajnok kiválóság - aki két hete a debreceni vk-viadalon is szerepelt - az elmúlt három olimpián jégre lépett, és reményei szerint negyedszer is szerepelhetett volna az ötkarikás játékokon. A közösségi oldalán megjelent bejegyzés szerint erről alighanem végképtt lemondott:

"A bokasérülésem túlságos visszavetett, és a szívem összetört. Hamarosan visszatérek" - írta a közösségi oldalán.

A britek a vk-sorozatban egy női kvótát szereztek a februári pekingi olimpiára.

A mostani szezonban Christie - aki az előző téli olimpia idején még az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor barátnője volt - nem volt jó formában, többször bajlódott bokasérüléssel, és csapattársa, Kathryn Thomson rendszerint jobban szerepelt nála.

Elise Christie-nek nincs szerencséje az olimpiákkal: 2014-ben Szocsiban mindhárom egyéni távon (500, 1000 és 1500 méter) kizárták, míg négy évvel később Phjongcshangban - ahova az egy évvel korábban Rotterdamban szerzett három vb-aranyával abszolút esélyesként érkezett - mindhárom távon bukott, az 1000 méteres előfutamban pedig súlyos bokasérülést szenvedett.