Vágólapra másolva!
A pekingi téli olimpiáról egy arannyal és két bronzzal hazatérő rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaoang kemény kritikákat fogalmazott meg a Magyar Olimpia Bizottság munkájával kapcsolatban.

A magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott egy arannyal és két bronzéremmel zárta a peking téli olimpiát, ami minden idők legsikeresebb téli szereplése volt. Az első magyar egyéni olimpiai bajnoki cím is megszületett az ötkarikás játékokon:

Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya 500 méteres döntőjében diadalmaskodott, és aranyémet nyert.

A magyar versenyző viszont elégedetlenségét fejezte ki a Magyar Olimpiai Bizottságban munkájával kapcsolatban, kifejezetten a pekingi olimpiai csapat vezetője, Dósa Viktória, és a MOB főtitkára, Vékássy Bálint munkájáról. - derült ki a Nemzeti Sport oldaláról.

Liu Shaoang szerint a pjongcsangi olimpia előtt sem volt minden rendben, de a jó eredmények után arra számított a magyar gyorskorcsolyázó, hogy javulni fog a helyzet.

- mondta el Liu Shaoang a Nemzeti Sportnak. A sportoló tudja, hogy korábban nem volt túl sok érme a magyar csapatnak a téli olimpiákon, és nem várja el, hogy úgy kezeljék őket, mint a nyári sportágakat űzőket.

Liu Shaoang viszont jogos igénynek érzi, hogy az olimpián minden rendben legyen körülöttük.

Liu Shaoang szerint botrányos munkát végzett a MOB Forrás: MTI/Kovács Tamás


- árulta el a gyorskorcsolyázó, aki szerint a téli olimpikonok a világversenyeken is szeretnének hasonló elbánást, mint ami nyári olimpikonoknak jár.

- nyilatkozta Liu Shaoang. A magyar sportoló szerint csak a csapat kommunikációs vezetője volt az egyetlen, aki gratulált a vegyes váltóval szerzett bronzérmükhöz.

- mondta Liu Shaoang.

Az aranyérmes Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének eredményhirdetésén az olimpiai parkban a pekingi téli olimpián Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az aranyérem után sem kapott elismerő szavakat senkitől a magyar gyorskorcsolyázó, ezt mondja,

- mondta el az első magyar egyéni olimpiai bajnoki címet szerző korcsolyázó.

- zárta le mondandóját Liu Shaoang, aki bízik benne, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság új elnöke változtat a helyzeten, és jó irányba tereli a szervezetet.