Vágólapra másolva!
Koool néven nyit saját éttermet a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, aki vőlegényével, Layber-Gelencsér Mátével közös, házhozszállítással is foglalkozó egészséges konyhán alapuló vendéglátóhely nyitásába fogott.

Hosszú Katinka a Forbes.hu-nak adott hosszú interjút, amiben elmondta, azért is nyitott éttermet, mert nem talált itthon olyan helyet, ahol egészséges és finom ételeket kaphat.

Az úszónő tervei szerint sokat lesz az étteremben, de nem csak azért, mert már készül az úszás utáni életre.

"33 éves vagyok és nem sokan úsznak ennyi idősen ezen a szinten. Az úszásban én már nagyon korosnak számítok. Néhány hete úsztam 400 métert versenyen, az időm a világranglista 3. legjobb ideje volt, de a legjobbamhoz képest annyira nem jó idő. Ezen nevettünk, hogy soha senki a világon nem úszott még 33 évesen ennyit, és viccesen mondtam, hogy hát a senior csúcsot már megdöntöttem. De még nagyon élvezem, készülök a világbajnokságra, ahol három számban is versenyzek. Egyre inkább úgy érzem, hogy én mindig is úszni fogok, csak egyre kevesebb versenyen indulok el.

Kezdenek a prioritások felcserélődni és ha már az eredmények nem is lesznek olyanok, nem baj, mert nincsenek akkora elvárások felém. Furcsán hangozhat ez, de kicsit meguntam a versenysportolói életet: pontosan tudom, hogyan kell ezt jól csinálni és abba más nem fér bele. A nap 24 órájában kell koncentrálni ahhoz, hogy hozzam az elmúlt 7-8 évben megszokott eredményt.