Vágólapra másolva!
Hosszan tartó betegség után meghalt Medvegy Iván öttusa mesteredző, a Magyar Olimpiai Bizottság egykori sportszakmai főmunkatársa, a MOB közgyűlésének tiszteletbeli tagja. A Honvéd öttusázóinak korábbi vezetőedzője 72 éves volt – adta hírül a MOB.

Medvegy Iván versenyzőként ifjúsági bajnoki címet szerzett, később a Testnevelési Főiskolán vívó szakedzőként és tanári szakon is diplomázott. A Budapesti Honvéd SE öttusázóinak vezetőedzője volt, többek közt az olimpiai bajnok, MOB-főtitkár Fábián László és Martinek János versenyzői időszakában. Ő volt 1999-ben a nagy sikerű budapesti öttusa-világbajnokság versenyigazgatója. Ebben az időszakban volt szerzőtársa a mai napig kiemelkedő jelentőségű öttusatörténeti könyvnek (Az Öttusa története).

Medvegy Iván, a MOB tiszteletbeli tagja, korábbi munkatársa Forrás: olimpia.hu

Több mint egy évtizedet dolgozott a Magyar Olimpiai Bizottságban sportszakmai területen sportszakmai főmunkatársként; ez idő alatt számos olimpián volt tagja a Magyar Csapatnak, delegációnak. 2015 tavaszától élte nyugdíjas éveit sződligeti házában, nyaranta a Balatonon szenvedélyének, a vitorlázásnak hódolva, azonban továbbra sem távolodott el a sporttól, az olimpiai családtól, a sportszakmától, a MOB irodájától. Ciklusok óta a MOB - Kamuti Jenő által vezetett - Fair Play Bizottságának tagja volt, előzőleg a Sportegyesületi Bizottságot is erősítette.