Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az atlétikai vb legnagyobb magyar sztárja a világbajnokságra időzíti a csúcsformáját

KOZÁK Luca
München, 2022. augusztus 21. Kozák Luca a női 100 méteres gátfutás elődöntőjében a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 18-án. A magyar versenyző futammásodikként, 12.69 másodperces országos csúccsal jutott be a fináléba. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Kozák Luca Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó sűrű szabadtéri szezonnak néz elébe, de minden versenyét az augusztusi világbajnokság érdekében tervezte be edzőjével a felkészülésébe, hogy Budapesten kerüljön csúcsformába.

A 26 éves gátfutó elmondta, hogy tavasszal kisebb deréksérüléssel küzdött, ezért kihagyta a fedettpályás országos bajnokságot és az isztambuli kontinensviadalt is, de már teljesen felépült, és várhatóan ez a probléma már nem fogja befolyásolni a nyári teljesítményét.

A debreceni sportoló három hetet töltött Tenerifén, majd két hetet Törökországban, elmondása szerint mindkét edzőtábor nagyon jól sikerült, így pozitív élményekkel térhetett haza.

"Mivel a fedettpálya kimaradt, ezért volt egy kis hiányosság a futómunkában, és azokat kellett pótolni - főleg Tenerifén -, utána már Belekben inkább a technikai dolgokra koncentráltunk, de mind a két edzőtábor egy jó alapot adott a szabadtéri szezonra" - hangsúlyozta Kozák Luca.

A 100 méteres gátfutás országos csúcstartója a korábbi évekhez hasonlóan jövő szerdán, az olaszországi Savonában nyitja a szabadtéri idényt a Continental Tour Challanger állomásán,

majd a 4x100-as váltóban és 100 méteren is megméretteti magát, végül a csapat Európa Kupán és az ob-n visszatér a gátfutáshoz.

Kozák Luca az atlétikai vb-re időzíti a csúcsformáját Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Kozák számára egyértelműen a budapesti világbajnokság lesz az év fő versenye és lépésről lépésre építkezik, hogy ott a lehető legjobb formáját nyújthassa.

"Nyilván hatalmas nagy előny, hogy megvan a szintem.

Az pedig egy másik hatalmas előny, hogy itthon lesz, és tényleg nekünk fognak a leghangosabban szurkolni, úgyhogy emiatt is külön várom" - mondta a hétszeres magyar bajnok.

A budapesti atlétikai világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye lesz, augusztus 19. és 27. között rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban, valamint az utcai futó- és gyalogló versenyeknek otthont adó Hősök terén.

Mindent egy helyen az Eb-ről