Vágólapra másolva!
Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitány az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka esetleg visszatéréséről, és szót ejtett a szintén olimpiai bajnok Milák Kristófról is, aki a hírek szerint még mindig nem tért vissza az uszodába.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka a héten jelentette be, hogy visszatér a versenyzéshez, a fő célja, hogy jövő nyáron, Párizsban, a hatodik olimpiáján is ott legyen. A 34 éves klasszis elárulta, hogy első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.

Hosszú Katinkának komoly tervei vannak még Fotó: Csudai Sándor - Origo

Élsportról beszélünk, ahol a legjobb úszók a legfontosabbak.

Ő szerintem attól már távol van, hogy főszereplő legyen. Nyilvánvalóan csodáltra méltó, ha az a célja, hogy a hatodik olimpián is részt vegyen”

– mondta Sós Csaba, aki megjegyezte, hogy talán egy olimpiai döntőre lenne esélye Hosszú Katinkának, de az éremszerzésének nincs realitása.

Sós Csabát megkérdezték Milák Kristóf helyzetéről is, aki még mindig nem kezdte meg a kemény munkát a 2024-es párizsi olimpiára, a hírek szerint egyelőre szárazföldi edzéséket végez. A szövetségi kapitány elmondta, hogy Milák helyzete azért fájdalmas számára, mert neki ez nem egy utolsó dobás lehetne, hanem most lehetne a csúcson.

Rengetegen várják Milák Kristóf visszatérését Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Ha végigdolgozta volna az egész szezont, és a vb-t sem hagyta volna ki, olyan időt úszott volna az olimpián, hogy ha kilenc másodpercet futnak százméteres síkfutásban, akkor is róla beszéltek volna. Ez már biztos nem lesz.

Hogy hova tud eljutni, meglátjuk. A hírek szerint már szárazföldi edzéseket végez, de ez a sportágat a vízben űzik”

– folytatta Sós Csaba, aki azt is elárulta, régóta nem tud kommunikálni Milákkal, ugyanis még a telefont sem veszi fel neki.