Megörökítették a Mágikus Magyar kézlenyomatát: Gera Zoltán vb-cím nélkül is nyomot hagyott a sportban - videó

Gera Zoltán, Bunkóczy László
A 97-szeres válogatott labdarúgó, Eb-résztvevő Gera Zoltántól és a többszörös Dakar-rali résztvevő Bunkoczi Lászlótól is kézlenyomatot vettek a Magyar Sportcsillagok Falára
Vágólapra másolva!
A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen található a Magyar Sportcsillagok Fala, amely most két újabb kiváló sportoló kézlenyomatával bővült. A 97-szeres válogatott labdarúgó, Eb-résztvevő Gera Zoltántól és a többszörös Dakar-rali résztvevő Bunkoczi Lászlótól is kézlenyomatot vettek a Magyar Sportcsillagok Falára.

Egy évvel ezelőtt, 2022. május 6-án avatták fel a 2015-ös tűzvészben megsemmisült Magyar Sportcsillagok Falát.

Az Athén terem folyosóján található relikvia új formájában több mint 80 magyar sporthíresség kéznyomatát őrzi, miközben a megsemmisült ereklyéknek is emléket állít.

Május 3-án, szerdán újabb kézlenyomatokkal bővül a fal: Gera Zoltán labdarúgóéval, Bunkoczi László és Szalay Balázs raliversenyzőjével, Gyulay Zsolt kétszeres olimpiai bajnok kajakozóéval és Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok vívóéval.

Gera Zoltán és Bunkoczi László más irányú elfoglaltságuk miatt nem tudnak ott lenni a május 3-i eseményen, így e két neves sportoló kézlenyomatát most kellett formába önteni.

A 97-szeres válogatott labdarúgó, Eb-résztvevő Gera Zoltántól és a többszörös Dakar-rali résztvevő Bunkoczi Lászlótól is kézlenyomatot vettek a Magyar Sportcsillagok Falára Forrás: tf.hu/

A lenyomatok – a többi, fent említett hírességekével együtt – a későbbiekben kerülnek fel a falra.

Azt gondolom, hogy a hosszú pályafutásomat nézték. Megtisztelő, hogy ha az emberre gondolnak. Azt jelenti, hogy szó szerint valamilyen kézlenyomatot hagyott a sportban" - mondta Gera Zoltán.

"Még mindig nem vagyok teljesen magamnál.

Nem gondoltam volna, amikor elkezdtem versenyezni, hogy ez megadatik. Klasszikus értelemben olimpiai sportágak nagy bajnokai vannak itt. És tényleg, még mindig egy kicsit hitetlenkedve állok a dolog előtt"

- árulta el Bunkoczi László.