Vágólapra másolva!
Múlt szombaton különleges eseményre gyűltek össze a vitorlázás szerelmesei a Budapest Marriott Hotel dísztermében: a több évnyi szünet után most először rendezték meg újra a Vitorlásbált, amely elegáns tavaszváró találkozóként és nem hivatalos előszezon-ünnepélyként csábította a sportág szereplőit és hódolóit. Az eseményen kiváló olimpikonok, a Kékszalag több száz indulója, az iparág képviselői, a sportág támogatói, amatőr versenyzők és a hobbi hajósok is tiszteletüket tették.

A 95 éves Magyar Vitorlás szövetség számára már a 30-as években is kiemelt fontosságú volt a Vitorlásbál. Ezeken olykor a legnagyobb ötletek születtek, ilyen volt a balatoni tókerülő verseny álma is, amiből később létrejött az 1934-ben elrajtoló Kékszalag.

A Budapest Mariott Hotel dísztermében köszöntötték az Év vitorlázóját, az Év női sportolója díjat is megnyerő Érdi Máriát is, aki tavaly sporttörténelmi világbajnoki címmel szerezte meg a párizsi olimpiai kvótát, mellette pedig napokban az athéni Európa-bajnokságon is diadalmaskodni tudott. 

Érdi Mária azzal is történelmet írt, hogy a sportújságírók szavazatai alapján ő lett 2023-ban Magyarországon az év női sportolója. Az 1958 óta megtartott voksoláson korábban még soha nem nyert vitorlázó.