Vágólapra másolva!
Érdi Mária ismét bizonyított. A világ- és immár Európa-bajnok vitorlásversenyző Athénban megnyerte a kontinensbajnokságot, és mostantól az olimpiára koncentrál. Zsinórban harmadszor harcolta ki az ötkarikás indulási jogot, és egyébként a sportújságírók szavazatai alapján tavaly őt választották meg Magyarországon az Év Női Sportolójának.

Az MVM SE klasszisa elmondta, speciális versenyen van túl, mert alig fújt a szél Athénban, és ilyenkor sokkal nagyobb a stressz a mezőnyön. Beszélt a hirtelen jött népszerűség terhéről, és arról is, hogy milyen olimpiai felkészüléssel lenne elégedett. Érdi Mária az ILCA6 hajóosztályban alkot maradandót világversenyről világversenyre. Az Eb-n az élről kezdte meg az éremfutamot, és okos, taktikus versenyzéssel megszerezte az Eb-aranyat.

„Nagyon örülök, hogy kiszámíthatatlan körülmények között is bizonyítottam, hogy tudok a legjobb lenni. Korábban még nem voltam Görögországban, 

amellett, hogy nyerni tudtam, a téli Athén nem lopta be magát a szívembe. 

Talán egyszer nyáron visszamegyek, amikor jó a szél” – mondta Érdi Mária.

Az olimpiáig egy Európa-kupán és két világkupán ül hajóba, ezeknek a megmérettetéseknek a funkciójuk az, hogy minél jobban ráhangolódjon az év legfontosabb versenyére, az olimpiára.

Kapcsolódó cikkek