Vágólapra másolva!
Kozák Luca második helyen ért célba a 60 méteres női gátfutás ötödik előfutamában, míg Kerekes Gréta időeredménnyel jutott elődöntőbe a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokság vasárnapi zárónapján.

A 27 éves országos csúcstartó remek futással, idei legjobbjával 7.98 mp-cel mutatkozott be Skóciában, ezzel biztosította helyét az elődöntőben.

"Nagyon örülök, mert bíztam benne, hogy nyolc másodperc elején tudok futni reggel, pedig a bemelegítést nem éreztem ennyire jónak, mint amennyi az idő lett" - mondta az MTI-nek Kozák Luca. Hozzátette, elsőre úgy tűnt, nem lesz erős az ötös futam, ennek ellenére egészen jó időket futottak. Elárulta, sikerült javítania azt a technikai hibát, amit a szezon eddigi  futásaiban elkövetett, ugyanakkor kiemelte, az elődöntőben új verseny kezdődik, ezért addig megpróbál a lehető legtöbbet pihenni.  

Athletics: European Championships - Day 7, Kozák Luca
Kozák Luca vb-elődöntőbe jutott
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Kerekes Gréta ugyanebben a versenyszámban ötödik lett a második futamban és időeredménnyel továbbjutott az elődöntőbe, amelyben a hat futam első három-három helyezettje, illetve a további hat legjobb idővel rendelkező futó folytatja 20.40-től.

"Adrenalinfüggő vagyok, de azért haragudtam magamra, mert minden alkalommal eljátszom ezt a határon táncolást. Olyan hibát csináltam futás közben, hogy már ott az járt a fejemben, hogy nem fogok beérni. Ennek ellenére örülök a 8.06 másodperces időnek, és annak, hogy ott vagyok az elődöntőben, mert ilyen az első kör, túl kell élni" - fogalmazott Kerekes.

Hozzátette, az esti futás jobban megy neki és "az lesz az én terepem". A pályával kapcsolatban megjegyezte, az új borítás nagyon gyors, és valószínűleg ez zavarta meg, mert nagyon közel ért a gátakhoz, amit korrigálnia kellett.