Vágólapra másolva!
Két nappal azután, hogy történelmi győzelmet aratva megnyerte az összegyetemi bajnokságot, távozott a világbajnok Kós Hubertet és Sárkány Zalánt is foglalkoztató Arizona State Sun Devils úszóprogramjától a legendás edző, Bob Bowman. A legendás úszóedző távozása után megszólalt az olimpiai aranyesélyes Kós Hubert is, aki elmondta, hogy a párizsi ötkarikás játékokig biztosan Bowman irányításával készül.

A 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps korábbi edzője vasárnap még története első egyetemi bajnoki címét ünnepelte a Sun Devils csapatával, kedden azonban kiderült, hogy a Texas egyetemen folytatja a munkáját, a helyét pedig Herbie Behm veszi át az Arizona State-nél. 

Nincs változás, az olimpiáig Bobbal edzek, ez biztos. Jövő héten San Antonióban lesz verseny, aztán megyünk Coloradóba magaslati edzőtáborba. Utána lehet változás az eddigiekhez képest, hogy még visszajöhet-e ide Bob vagy már nem, és akkor esetleg Leon Marchand-nal másutt készülünk tovább. De tuti, hogy együtt maradunk, így hárman biztosan

 – mondta a magyar úszószövetségnek Kós Hubert, aki a 200 méteres hátúszás egyik aranyesélyese a párizsi olimpián. 

Toyota US Open - Day 3
Kós Hubert az olimpiáig biztosan Bob Bowmannel marad
Fotó: Getty Images via AFP

A szervezet honlapján az is olvasható, hogy a 21 éves Kós Hubert megosztott egy sokat mondó részletet is a történtekről. Bowman a csapatértekezleten a bejelentés előtt egyedül az ugyancsak világbajnok Leon Marchand-nal tudott váltani néhány szót az idő rövidsége miatt, viszont neki tett egy fontos megjegyzést: "Hubira is mindenképpen vigyázni fogok".

Kós Hubert 2022 augusztusában jelentette be, hogy Bowman irányításával az Arizona State Egyetemen készül majd többek között az franciák világsztárjával, a budapesti világbajnokságon 200 és 400 méter vegyesen is aranyérmes francia Léon Marchand-nal.

A váltás nagyon bejött a magyar úszónak, hiszen Bowman irányításával óriásit fejlődött és a fukuokai világbajnokságon 200 méter háton megnyerte pályafutása első világbajnoki címét, a párizsi olimpián pedig a versenyszám egyik legfőbb aranyesélyese lesz.