Vágólapra másolva!
Nagyjából egy évnyi kihagyás után fog újra versenyezni az olimpiai bajnok Milák Kristóf, aki az országos bajnokságon tervez rajtkőre állni.

Milák Kristóf Spanyolországban, pontosabban Tenerifén volt edzőtáborban Virth Balázzsal és a teljes csapattal. A 24 éves Milák legutóbb tavaly áprilisban, a Kaposváron megrendezett ob-n versenyzett utoljára, azóta az edzéseket is sokáig hanyagolta, ez volt az első edzőtábora az elmúlt egy évben.

MILÁK Kristóf
Milák Kristóf közel a visszatéréshez
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Virth Balázs csapata, Zombori Gáborral, Telegdy Ádámmal, Kapás Boglárkával, Milák Kristóffal, Verrasztó Dáviddal és Márton Richárddal az edzőtábor végeztével össze is állt egy közös képre, ami alapján úgy tűnik, Milák nincsen rossz fizikai állapotban.

Milák Kristóf hat egyéni számban is szerepel az április 9-én kezdődő úszó országos bajnokság nevezési listáján. Az április 9-én kezdődő ob-n Milák 50, 100 és 200 méteres pillangó- illetve gyorsúszásban, azaz összesen hat versenyszámban nevezett. Az, hogy ezek közül mennyiben indul el Milák Kristóf, nagyban függhet a formájától, fizikai állapotától.