Vágólapra másolva!
Milák Kristóf hat egyéni számban is szerepel az április 9-én kezdődő úszó országos bajnokság nevezési listáján, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka azonban egyelőre nincs ott a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) közzétett névsorában.

Milák Kristóf egy év után ugrik újra vízbe versenyen, méghozzá az április 9-én kezdődő országos bajnokságon, amelyet a budapesti Duna Arénában rendeznek meg. A magyar úszóválogatott tagjainak tenerifei edzőtáborából hazatérő, az edzéseket az év elején újrakezdő olimpiai bajnok a híreknek megfelelően ott lesz az ob-n, a MÚSZ rendszeréből pedig kiderül, hogy 50, 100 és 200 méteres pillangó- illetve gyorsúszásban, azaz összesen hat versenyszámban nevezett – vette észre a Magyar Nemzet. Az, hogy ezek közül mennyiben indul el Milák Kristóf, nagyban függhet a formájától, fizikai állapotától.

Milák Kristóf hat számban is nevezett az ob-re
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Hosszú Katinka nincs ott a nevezők között

Milákkal ellentétben a visszatérését korábban belebegtető Hosszú Katinka egyelőre (cikkünk megjelenéséig) 

nem szerepel az úszó országos bajnokság nevezői között. 

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő az édesanyává válása után kezdte el újra az edzéseket, és kimondott célja a kijutás a párizsi olimpiára, szintidővel azonban még nem rendelkezik az ötkarikás játékokra. 

Az ob-re a nevezés április 4-én zárul, addig eldől, hogy Hosszú Katinka vállalja-e az indulást a Duna Arénában – akár igen, akár nem, az olimpiai kvalifikációs időszak június 23-ig tart, addig van lehetősége megúszni egy-egy számban a szintidőt.

Kapcsolódó cikkek