Vágólapra másolva!
Május 18-án Szaúd-Arábiában rendezik meg az év legjobban várt bokszmeccsét, a korábban kétszer is elhalasztott Tyson Fury-Olekszandr Uszik profi nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzést. A csúcsrangadó előtt a brit ökölvívó apja, John Fury hatalmas botrányt okozott, miután brutálisan lefejelte az ellenfél egyik stábtagját. Az esetről megkérdezték a "Cigánykirály" becenevű Tyson Furyt is, aki azonban nem csinált nagy ügyet édesapja viselkedéséből.

A Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban sorra kerülő ütközet előtt a világbajnok bokszolók a stábtagjaikkal és az edzőikkel együtt a Hilton Hotelben várták a média munkatársait, amikor kirobbant a botrányos incidens. Az egyik pillanatban Tyson Fury apja, a többszörösen börtönviselt John heves szóváltásba keveredett Uszik csapatának embereivel, majd az egyiküket nagy erővel lefejelte.

Tyson Fury először nevetett, amikor meghallotta, mi történt.

„Nem láttam semmit. A szobában voltam, és interjút adtam a Sky Sportsnak, de nem ezért vagyok itt. Azért vagyok itt, hogy elvégezzem a munkát, és hazamenjek pihenni" - mondta Fury, aki nem csinált nagy ügyet édesapja viselkedéséből.

Azt teszik, amit tesznek. Határozottan láttam már rosszabbat, mint egy lefejelést

- folytatta a Cigánykirály, aki ezt követően elérzékenyült, amikor emlékeztették a 29 éves brit bokszoló, Sherif Lawal vasárnapi tragédiájáról, aki az első profi meccsén meghalt. 

Tyson Furyt nem viselte meg édesapja viselkedése
Fotó: AFP/Daniel Leal

„Isten nyugosztalja, szegény öreg. Ha belevágsz ebbe a sportba, tudod, hogy veszélyes. Bemész a ringbe, és veszedelmes pénzt kapsz. 

Nem azért vagytok ott, hogy halálra csiklandozzátok egymást, ott kiloccsantják az agyatokat. Azért vagyunk ott, hogy egymás fejére és testére mért ütéssel kárt okozzunk egymásnak. Sajnos ilyen dolgok időnként megtörténnek. Mindannyian tudjuk, mire vállalkozunk. 

Olyan ez, mint akik ejtőernyős ugrás, ahol időnként nem nyílik ki az ejtőernyő, és a földet érik. De ez mégsem tántorít el mindenkit az ejtőernyős ugrástól" - tette hozzá Fury, aki hangsúlyozta, hogy mindig is tisztában volt a boksz kockázatával, és ha Isten akarta úgy hozza, akkor ő is meghal egyszer.