Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Francia sajtóhírek szerint Jean-Yves Prigent kajak-kenu edző beismerte, hogy korábban szexuálisan bántalmazott kiskorúakat. 2024. július 12-én áll bíróság elé.

Júliusban bíróság elé állítanak egy kajak-kenu edzőt kiskorúak elleni szexuális zaklatás miatt, amit az illető a rendőrségi őrizetben, pénteken elismert – jelentette be szombaton Philippe Astruc, rennes-i államügyész. A Le Télégramme regionális napilap szerint a férfi a 70 éves Jean-Yves Prigent, aki 1977-ben versenyzőként világbajnoki aranyérmet, 1981-ben pedig két vb-bronzérmet szerzett kajak-kenu szlalomban, és akinek a családja is nagy befolyással bír a francia kajak-kenu világában, hiszen többek között a fia és a lánya is sikereket ért el a sportágban. A lánya, a világ- és Európa-bajnok Camille a 2024-es, párizsi olimpiai játékokon is versenyezni fog.

CAMILLE PRIGENT, kajak-kenu szlalom
Rossz hírt kapott a kajak-kenu szlalom egyik legismertebb családja, a Prigent família
Fotó: KMSP via AFP / KMSP via AFP/KMSP

A francia kajak-kenu szlalom legendája, Jean-Yves Prigent edző bíróság elé áll

Philippe Astruc államügyész nem kívánta megerősíteni az edző nevét, de azt jelezte, hogy márciusban egy szülő jelentette fel őt, miután a 16 éves fia ellen követett el szexuális zaklatást egy versenyhétvége során, amikor éjszaka alváshoz készülődtek. Hozzátette, az edző tárgyalására a rennes-i büntetőbíróságon július 12-én kerül sor.

Kapcsolódó cikkek

Borítóképünk illusztráció.

Mindent egy helyen az Eb-ről