A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A sportért felelős államtitkárság és a Magyar Olimpiai Bizottság közös közleményben reagált a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta vádjaira. A magyar kajakoslegenda csütörtökön a Facebookon osztott meg egy bejegyzést, amelyben súlyos vádakkal illette edzőjét, Csipes Ferencet.

Néhány órával Kozák Danuta posztjának megjelenése után a Magyar Kajak-Kenu Szövetség hivatalos közleményt adott ki az ügyben, majd nem sokkal később a sportért felelős államtitkárság és a Magyar Olimpiai Bizottság is reagált a történtekre.

"A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága és a Magyar Olimpiai Bizottság Kozák Danuta közösségi média bejegyzéséből értesült az esetről, amelyet megdöbbenéssel fogadtunk, ugyanis az érintett sportoló korábban ebben az ügyben sem személyesen, sem más módon nem fordult panasszal a Sportért Felelős Államtitkársághoz, illetve a Magyar Olimpiai Bizottsághoz" - idézett a MTI az állásfoglalásból. 

Kozák Danuta
Kozák Danuta vádjaira a sportért felelős államtitkárság és a MOB is reagált
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyar sportirányítás és a MOB is elítéli a megfélemlítésnek minden formáját. Mindkét szervezet eltökélt, hogy a sportban és a sportért dolgozók számára egyaránt biztonságos körülményeket kell teremteni.

A felek részéről az ajtók mindenki előtt nyitva állnak, aki bármilyen ügyben segítséget kér, vagy panaszt kíván tenni" - olvasható a közleményben.

A sportért felelős államtitkárság és a MOB jelezte, miután értesültek Kozák Danuta esetéről, azonnal kapcsolatba léptek a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel és a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel, hogy haladéktalanul vizsgálják ki az ügyet, és hozzák meg a szükséges intézkedéseket, valamint a vizsgálatról és annak eredményéről tájékoztassák a sportirányítást és a MOB-ot.

Kozák Danuta hatszoros olimpiai bajnok kajakos csütörtökön a Facebook-oldalán súlyos vádakat fogalmazott meg a szintén olimpiai bajnok Csipes Ferenc edzővel szemben. Ezt követően a szakember ellen fegyelmi eljárást indított a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, ezzel egyidejűleg ideiglenesen felfüggesztették az edzői tevékenység alól.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!