Vágólapra másolva!
Németh Nándor a magyar úszósport történetének legjobb vb-eredményét ért el 100 méter gyorson, miután bronzérmet nyert a királykategóriában a dohai úszó-világbajnokságon. A magyar sprinter Milák Kristófról is elmondta a véleményét, aki a váltókból ezúttal hiányzik.

A BVSC 24 éves versenyzője másodikként fordult a döntőben, és ezután is őrületes iramot diktált, vezetett is, végül 47.78 másodperces idővel csapott célba, megszerezve ezzel a magyar medencés úszók első dobogós helyezését a katari viadalon. A számot a világcsúcstartó kínai Pan Zsan-le nyerte 47.53 másodperccel. Németh a Magyar Nemzetnek adott interjújában elárulta, véleménye szerint legalább 47.2 másodperces idő kell majd az olimpiai éremhez, hozzátéve, hogy ezt a szintet megúszni neki sem lesz lehetetlen cél.

NÉMETH Nándor
Németh Nándor vb-bronzérmes lett 100 méter gyorson
Fotó: Kovács Tamás / MTVA

"Tudtam, hogy vagy erős lett a kezdés, vagy valami baj van, mert 85-nél jött az a súlyzó az egész testemre. Azt láttam, hogy nagyjából előrébb vagyok, mint a kínai. Azt is akartam, hogy a többiektől elszakadok picit – nyilván nem ennyire – de szerintem jó volt az egész úszás azonfelül, hogy az utolsó 10-15 méteren még van mit dolgozni, és ha az összeáll, akkor reméljük egy egészen jó idő is kisülhet ebből az olimpián” – mondta Németh Nándor.

Milák hiánya miatt át kell gondolni a váltókat az olimpiára

A friss vb-érmes magyar úszó az interjúban kitért Milák Kristóf hiányára is.

"Igazából nekünk, többieknek csak a váltókra nézve hátrány, hogy Kristóf nincs itt, mert, ugye, nagyon jó erőember, tudjuk, mire képes, úgyhogy tényleg ott van a hiánya. Azon felül viszont az úszás egyéni sportág, mindenki a saját dolgára figyel. Nekünk így most a váltókat át kell gondolnunk, hogy mit is csináljunk az olimpián. Majd meglátjuk, Kristóf hogy dönt, mindenki a saját maga életéért felel. Úgyhogy mi teljesen függetlenek vagyunk tőle, mindenki csinálja a saját dolgát, majd meglátjuk, mi lesz – fogalmazott Németh.