Két penta és az év fordítása, ez történt az LEC 2023-as tavaszi döntőjében

A MAD Lions
Vágólapra másolva!
A 2023-as Mid-Season Invitationalre való kijutásért lépett Szurdokba a Team BDS és a MAD Lions az LEC 2023-as tavaszi fináléjában.

Két olyan csapat találkozott az EMEA-régió topligájának utolsó Bo5-ös szériájában, amelyekre csak nagyon kevesen számítottak a szezon előtt. A Team BDS már mutatott életjeleket télen, de viszonylag hamar elvéreztek a csoportkörben. A MAD Lionsnak sikerült beverekednie magát a februári döntőbe, ahol simán kisöpörte őket a G2 Esports.

Tavasszal azonban ezek az együttesek teljesítettek úgy, hogy harcba szállhattak a trónért, a dicsőségért, a 2023-as MSI-ért és az LEC 2023-as Seasons Finalsért.

A párharcnak előzetesen igenis volt egyértelmű esélyese. A svájci klub úgy érkezett meg a színpadra tegnap este, hogy előtte 10 mérkőzésen keresztül voltak veretlenek, a kieséses szakaszban pályát sem veszítettek. A másik oldalról érkező kétszeres bajnok csak a 8. helyen, egy tiebreaker mérkőzés után jutott be a csoportkörbe, ott néhány másodpercen múlt a kiesése a Fnatic ellen, majd vérrel és verejtékkel küzdötte fel magát a csúcs kapujába.

A MAD Lions történelmi menetelés után nyert Forrás: Origo

A Team BDS a finálé elején hozta is azt a teljesítményt, amivel térdre tudták kényszeríteni a korábbi ellenfeleiket. Crownie pentájával fokozta tovább a hangulatot a berlini stúdióban, így viszonylag hamar egyetlen pontra került a kieséstől a MAD. Elyoyáék azonban nem adták fel. Carzzy elképesztő játékával, valamint a döntő második pentájával szépítettek a sorozatban. 1-2 után a spanyolok elképesztő dominanciával kiütötték két alkalommal az alapszakasz bajnokát,

így történelmi meneteléssel, egy őrült söpréssel az utolsó párharcban, megszerezték újabb trófeájukat.

Chasy és Nisqy először, Elyoya, Carzzy és Hylissang harmadik alkalommal ünnepelhetett egy szezon végén. A MAD Lions volt 2021 tavaszán az első csapat, amelyiknek sikerült a döntőben 0-2-ről fordítania, ezt az elképesztő feltámadást tudták megépíteni két évvel később. A 2023-as MSI-on a Play-In Stage-ben kezdi meg a tornát a téli LEC-bajnok G2 Esports, a MAD a tegnapi győzelmével bejutott az idei év első nagy világversenyének második, egyben utolsó szakaszába, a Bracket Stage-be. A Mid-Season Invitational május 2-án indul, a döntőt május 21-én rendezik meg.