Vágólapra másolva!
Nem érdemtelenül, ám mindenképpen váratlanul kapott újra meghívót a labdarúgó-válogatott keretébe Kuttor Attila, a DVSC játékosa. A 12-szeres válogatott középhátvéd bízik abban, hogy Parmában őt is pályára küldi Gellei Imre megbízott szövetségi kapitány.

Bár hétről hétre jó teljesítményt nyújt csapatában Kuttor Attila, magában már régen leszámolt a válogatottsággal. Az MTK-tól való eltanácsolása, kora és utolsó válogatottsága mind-mind azt erősítette benne, hogy már ne álmodozzon. "A rossz emlékű, jugoszlávok elleni belgrádi vb-pótselejtezőn játszottam utoljára a válogatottban" - mondta a középhátvéd ", még Csank János kapitánysága idején. Akkor Belgrádban 5-0-ra kikaptunk, s bevallom, azt hittem, ez volt a búcsúmeccsem a válogatottban. Szerencsére másként alakult, és most nagyon fel vagyok dobva, már rohannék is neki az olasz csapatnak."

Aztán azzal folytatta, hogy a tavasz közepén, amikor az MTK-nak nem kellett, úgy gondolta, levezetésként futballozik még egy-két évet, és szép csendben visszavonul.

Csak a szépre emlékezem, felelte Kuttor, amikor az MTK-ban eltöltött időszakról kérdeztük. Mint mondta, csodálatos éveket töltött a Hungária körúton, többször volt bajnokcsapat tagja, bár a nemzetközi megmérettetés nem sikerült, mégis örök szerelem marad számára az MTK. A nyári átigazolások során a DVSC végleg megvásárolta, és úgy gondolja, hogy számára Debrecen lesz majd a végállomás. De addig még szeretne játszani, ha sikerül, a válogatottban is. Már mindjárt most, az olaszok ellen.

"Harmincegy éves múltam, már nem számítottam Gellei Imre meghívójára" - magyarázta ", de miért is számítottam volna. Így aztán nem kell magyaráznom, mit éreztem, amikor megtudtam, hogy klubomhoz megérkezett a válogatott kikérője. Remélem, valamennyit játszhatom az olaszok ellen, mert engem már maga az újabb válogatottság boldoggá tesz. Azon felül számomra már egy tisztes eredmény is csak ráadás."

Burkovits Ferenc

Korábban: