Vágólapra másolva!
Lehet, hogy nem az új tulajdonosok miatt, de tény, kemény szankciókat hozott a Vasas vezetősége néhány játékossal szemben. Szili Attila mellett Tóth Norbert például 800 ezer forintos büntetést kapott. Az indoklás szerint gyenge teljesítmény miatt.

A válogatottban is szerepelt bal lábas labdarúgó érdeklődésünkre a következőket nyilatkozta lapunknak: "Érthetetlen és nevetséges ez a büntetés" - kezdte Tóth Norbert. "S nem csupán a mértéke, hanem az indoka is felháborító, hiszen bár tudom, hogy gyengén szerepel a csapat, ám az utolsó hét meccsünkön hét gólt szereztünk, ebből volt 5 gólpasszom, és lőttem két gólt. Amikor mindezt felvetettem a klubnál, akadt olyan, aki azt mondta: jó, akkor értsd az utolsó, Videoton ellen 3-1-re elvesztett 90 percre az indoklást."

"Már az összeg nagysága is jelzi, hogy ez koncepciós büntetés. Mindenesetre már felvettem a kapcsolatot dr. Horváth Gábor ügyvéddel, s eldöntöttem, feljelentem a Vasast."

"Ezek után tényleg nem tudom, miként gondolják a felzárkózást a Fáy utcában, mivel ezzel az erővel bármelyik játékost, bármikor, bármekkora összegre megbüntethetnek, mondjuk, ha nincs pénz a kasszában, ez kifejezetten jó megoldás. Csak éppen nem a csapat számára. Mit tagadjam, a történtek után nehezen tudom elképzelni, hogy Angyalföldről menjek nyugdíjba."

A futballista szavai után csak emlékeztetőül idemásoljuk: Rácz Gábor, a Vasas labdarúgócsapatát működtető kft. új többségi tulajdonosának, a Dach Holding építőipari cég elnöke ma délelőtt kijelentette: a játékosokkal korábban rossz szerződéseket kötöttek, mert fizetésük 75 százalékát teljesítménytől függetlenül megkapják. A továbbiakban dupla győzelmi prémiumért játszhatnak a piros-kékek, a keret megerősítésére pedig csak télen lesz lehetőség.

Gyalog András, az egyesület elnöke újfent jelezte, hogy a Vasas válsága januárban kezdődött: azóta voltak belső viták. Ennek következménye, hogy a meghatározó játékosokat (Zováth, Kabát, Sowunmi) nyáron nem sikerült megtartani, a helyükre pedig gyengébb képességű futballisták érkeztek.

Ezzel szemben a már eligazolt játékosok szerint az elnök csak májusban ült le velük tárgyalni. Az eredmény ismert. A pályán és a tárgyalóasztalnál egyaránt.

Bánki József

Korábban:

A Vasas célja a bentmaradás