Vágólapra másolva!
Dárdai Pál ismét három pontot érő gólt szerzett a Hertha BSC-ben: a magyar középpályás az éllovas Bayer Leverkusen kapuját vette be a 62. percben, s ezzel a berlini csapat 2-1-re nyert a német labdarúgó Bundesliga 17. fordulójában. Dárdai ebben az idényben a Bayern München ellen és két kupatalálkozón lőtt győztes gólt.

A leverkuseniek a vereség ellenére őszi bajnoknak mondhatják magukat, a vasárnapi mérkőzések résztvevői közül már senki nem érheti be őket.

Válogatott középpályásunk szerint nem történt csoda, "csak" a kemény munka meghozta gyümölcsét. "Egész évben rengeteget dolgoztam, ennek köszönhetem, hogy sikerült ilyen jól zárnom az évet. A sok sérült miatt most kicsit előrébb játszom, mint szoktam, és így többször kerülök a kapu közelébe. Nem szabad sokáig ünnepelnünk, kedden a St. Paulit fogadjuk. Ha azt a meccset is megnyerjük, akkor elmondhatjuk, hogy jó volt az őszi idényünk, csak azt sajnálom, hogy a Servette ellen nem jutottunk tovább az UEFA-kupában.

Dárdait nem foglalkoztatja, ki lesz a vezetőedző: "Jürgen Röber december 19-én tárgyal Dieter Hoeness menedzserrel a jövőjéről. Többet erről nem tudok, én is hallottam arról, hogy esetleg Louis van Gaal, vagy Eric Gerets lehet a trénerünk. Nekem nem az a dolgom, hogy ezzel foglalkozzak, a pályán kell bebizonyítanom, hogy helyem van a csapatban.

Dárdai a Bundesligában a Bayern München, illetve a Bayer Leverkusen, a német kupában az Erfurt és az Eintracht Frankfurt ellen szerzett győztes gólt. Mindegyik összecsapást 2-1-re nyerték a berliniek.

A címvédő Bayern München meglepetésre vereséget szenvedett a Hansa Rostock otthonában.

Bundesliga, 17. forduló:
Hertha BSC - Bayer Leverkusen 2-1 (1-1)
gól:
Neuendorf (19.), Dárdai (62.), illetve Neuville (37.)
A Herthában Király Gábor nem játszott.

Hansa Rostock - Bayern München 1-0 (0-0)
gól:
Hirsch (86.)

1860 München - Borussia Mönchengladbach 2-2 (2-2)
gól:
Max (23., 42.), illetve Korzynietz (22.), van Lent (26.)

1. FC Nürnberg - FC St. Pauli 0-0

Werder Bremen - Borussia Dortmund 1-1 (1-0)
gól:
Frings (40.), illetve Ewerthon (55.)
A hazai együttesben Lisztes Krisztián végig a pályán volt.

Hamburger SV - SC Freiburg 1-1 (1-0)
gól:
Präger (30.), illetve Müller (69.)

1. FC Köln - Energie Cottbus 0-0
A vendégeknél Sebők Vilmos végigjátszotta a mérkőzést, Vincze Ottó a 82. percben csereként állt be. Miriuta Vasile és Mátyus János nem kapott lehetőséget.

Vasárnap játsszák:
VfL Wolfsburg - FC Schalke 04
1. FC Kaiserslautern - VfB Stuttgart

Ajánlat:

A Bundesliga állása

Korábban: