Vágólapra másolva!
A Blackburn a ligakupa-győzelem után a bajnokságban hazai pályán 3-0-ra győzte le az Aston Villát. A két összecsapáson a gárda egyik legjobbja a saját nevelésű középpályás, David Dunn volt - a Villa ellen bombagólt szerzett, amely már az ötödik találata volt az idényben.

Dunn 1979. december 27-én született Great Harwoodban, első és ezidáig egyetlen egyesülete a Blackburn Rovers. Itt ismerkedett meg a sportág alapjaival, és tehetségére igen hamar felfigyeltek; még 19 esztendős sem volt, amikor felkerült az első csapat keretéhez. A Premier League-ben 1998. szeptember 26-án mutatkozott be az Everton elleni idegenbeli mérkőzésen, amikor is a hetvenedik percben állt be csereként. Első szereplése nem sikerült valami jól, mert tizenegy perc elteltével sérülés miatt le kellett cserélni.

A szezon második felében aztán már több lehetőséget kapott, és a 24. fordulóban az Aston Villa ellen meg is szerezte első élvonalbeli találatát. Az idény végén a Rovers kiesett a legjobbak közül, és Dunn a másodosztályban tudta igazán beverekedni magát a gárdába. Graeme Souness keze alatt egyre többször került be a kezdő tizenegybe, és az 1999-2000-es szezonban 22 találkozón kétszer volt eredményes. Az idény vége felé azonban egyre többet mellőzték, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy távozzon, hiszen a Newcastle és a Middlesbrough is vitte volna, ám Dunn végül 2005-ig meghosszabbította szerződését.

Ez jó döntésnek bizonyult, hiszen visszakerült a csapatba, sőt, az utánpótlás-válogatott tagja lett, és néhány találkozón ő hordhatta a csapatkapitányi karszalagot a nemzeti tizenegyben. Az előző idényben négy találattal járult hozzá a Blackburn feljutásához, a jelenlegi bajnokságban már öt gólnál tart.

Ajánlat:

Simán verte a Blackburn a Villát

Korábban:

A nap játékosa március 5-én: Rüstü Recber (Fenerbahce)