Vágólapra másolva!
Vincze Ottó nem igazán várta a visszatérést Cottbusba, a Bundesliga élvonalában szereplő együtteshez, hiszen a középpályás Geyer edzőtől kevés lehetőséget kapott a bizonyításra. Ugyanakkor elképzelhető, hogy nem marad sokáig Cottbusban Vincze, mivel komoly görög és magyar élvonalbeli ajánlatai vannak.

Persze a távozáshoz előbb a játékosnak meg kell egyeznie a cottbusi vezetőkkel is, szerződése ugyanis csak egy év múlva jár le a német csapatnál.

- Úgy hallottuk, hogy a ZTE nagyon szeretné megszerezni önt. Igaz ez? - kérdeztük az egykori ferencvárosi labdarúgót.
- Igaz. Már régóta tárgyalásban állok a zalai vezetőkkel, s mondhatom, nem csupán szimpatikus, hanem korrekt embereket ismertem meg bennük. Amennyiben sikerül megegyeznem a cottbusi vezetőkkel, s az NB I-ben folytatom a pályafutásomat, akkor az a csapat a ZTE lesz. Erre szavamat adtam a zalai elöljáróknak.

- Ezek szerint korábbi csapata, a Ferencváros szóba sem került?
- Nem kerestek, én pedig nem ajánlkoztam. Most viszont már kár is ezen polemizálni, engem köt az adott szavam a ZTE-hez.

- Jól tudjuk, hogy komoly görög ajánlata is akad?
- Olyannira komoly a görögök érdeklődése, hogy egy hetet kinn is edzettem a görög bajnokság hatodik helyezett csapatánál, a Panionisznál. Nem kizárt a görög megállapodás sem, de ismétlem: sok múlik azon, mire jutok a cottbusi vezetőkkel.

- Azért nyilván bízik a minél gyorsabb válásban, hiszen nem véletlenül hagyta itthon a családját is...
- Ezt kár lenne tagadnom. A Cottbussal úgy érzem, kifáradt a kapcsolatunk, nem látok esélyt arra, hogy több lehetőséget kapjak a bizonyításra, máshol viszont tárt karokkal várnak. Akkor meg kár erőltetni a dolgot, jobban járunk mindannyian, ha hagynak békében elmenni.

Bánki József