Vágólapra másolva!
Javában zajlanak a tárgyalások Vincze Ottó és a cottbusi vezetők között. A Bundesliga élvonalában szereplő együttes elöljárói nem gördítenek akadályt a magyar labdarúgó távozása elé, ám nem akarnak veszíteni sem az üzleten, elvégre Vincze szerződése csak jövőre jár le, így most még komolyabb összeget kérhetnek érte.

Azzal is tisztában vannak a német klub vezetői, hogy a középpályásért a magyar bajnok ZTE messze nem képes akkora összeget fizetni, mint a görög bajnokság hatodik helyén végzett athéni Panioniosz. Vincze Ottót németországi lakásában értük utol, s a magyar futballista a következőket mondta a cottbusiakkal való egyezkedésről.

"Úgy érzem, az utolsó pillanatban vagyok, hiszen már együtt kellene edzenem új csapattársaimmal, igaz, még én sem tudom melyik lesz az. A görögök egyelőre nem jelentkeztek, a ZTE viszont képtelen megfizetni a németek által kért összeget. Ennek ellenére közelednek az álláspontok, a klubnál is tisztában vannak azzal, mindketten jobban járunk, ha továbbállok. Persze a megegyezés csak észszerű határok között jöhet létre, elvégre a családomra is gondolnom kell, ugyanakkor remélem minél előbb sikerül dűlőre jutnunk, s ez esetben már tényleg csak a futballra koncentrálhatok" - mondta a labdarúgó.

Vagner rekordösszegért igazolt Cottbusba/sport/magyarfoci/20020614vagner.htmlMagyarok a Bundesligábanhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=29014

A német lapok többször is írtak már a lehetséges kontraktusokról, először a Karlsruhével hozták hírbe a válogatott középpályást. A német hírügynökség úgy tudta még hetekkel ezelőtt is, hogy a Cottbus csak úgy tudja szerződtetni a lengyel Andrzej Juskowiakot (Wolfsburg), ha eladja Vinczét - lehetőleg minél több pénzért. Egy német internetes szaklap szerint a görög Panioniosz 220 ezer eurót ajánlott éves nettó fizetésért, de ezt a játékos kevesellte.

Bánki József