Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság második fordulójának előrehozott mérkőzésén a keddi Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő Manchester United a Chelsea vendégeként meccsel. A gárda sérültjei közül Rio Ferdinand talán játszhat, szemben a Brown, Gary Neville, Barthez trióval.

Londonban lép pályára a Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő Manchester United labdarúgócsapata, amely előrehozott mérkőzésen, pénteken, a Chelsea vendégeként meccsel. A hazai együttesben Claudio Ranieri még nem döntötte el, hogy a csatársorban Gianfranco Zola vagy Eidur Gudjohnsen kezdjen. Graeme Le Saux felépült sérüléséből, John Terry és Mikael Forssell még csak a lelátón foglalhat helyet.

Az egerszegi polgármester is utazik Manchesterbe/sport/focivilag/bl/20020823azegerszegi.htmlBevethető Rio Ferdinand/sport/focivilag/bl/20020819bevetheto.htmlCsúcsrangadó a Hungária körúton/sport/magyarfoci/20020823csucsrangado.html

A Manchester United szakvezetője, sincs kellemes helyzetben, hiszen Wes Brown, Gary Neville és Fabien Barthez sem állhat rendelkezésére, míg Rio Ferdinand szereplése az utolsó percig kérdéses. Lehet, hogy Fergie nem kockáztat a keddi BL-meccs miatt. A Vörös Ördögök a Premiership fennállása óta tíz alkalommal vendégeskedtek a Stamford Bridge-en, s két döntetlen mellett négy-négy győzelmet és vereséget számlálnak. Az angol liga összesített statisztikájában már nem ilyen "rossz" a mérleg: 16 döntetlen, és 15 Chelsea-siker mellett 29 alkalommal győztesen utaztak haza.

A tavalyi szezonban, április 20-án 3-0-ra győzött a MU, a gólokon Scholes, Van Nistelrooy és Solskjaer osztozott. A Chelsea utoljára 1999 októberében tudott nyerni a United ellen, akkor Poyet két gólja mellett, Chris Sutton, Jody Morris is betalált, míg Henning Berg öngólt vétett, kialakítva az 5-0-s londoni sikert.

A Manchesterhez kapcsolódó hír, hogy az együttes annak ellenére nem mondott le a Rennes védőjének, Julien Escudének szerződtetéséről, hogy a francia játékos kutyasétáltatás közben megsérült, s minimum három hétre harcképtelenné vált. A MU kétmillió fontot kínál a játékosért, s újabb ötmilliót áldozna az argentin Nicolas Burdisso (Boca Juniors) megszerzéséért.

A Premiership állása/sport/focivilag/20020817apremiership.htmlPremiership 2002/2003 - menetrend/sport/focivilag/20020815premiership.html

A Liverpool a Southamptonnal meccsel, s reméli, győzelmével sorozatban negyedik bajnoki sikerét aratja, s ezáltal megmarad tizenegy mérkőzés óta tartó hazai veretlensége. Érdekesség, hogy a Premiershipben eddig mindössze egyszer tudtak a "Szentek" nyerni az Anfield Roadon: 1998. február 7-én Egil Ostenstad az utolsó percekben állította be a 3-2-es végeredményt. Ez a győzelemvolt egyébként a Southampton egyetlen Mersey-parti sikere az elmúlt húsz évben. Tavaly a két együttes 1-1-es döntetlen játszott, a gólokon Owen és Davies osztozott. Amennyiben ismét pontosztozkodás születne, ez lehetne Gerard Houllier ötvenedik döntetlenje a Liverpool kispadján.

Szombaton a West Ham az Arsenalt fogadja. A hazai együttes szörnyen kezdte a szezont, hiszen a Newcastle 4-0-ra győzött ellene. Az együttes azonban hazai pályán félelmetes, tavaly a második legjobb teljesítményt nyújtotta otthon. A csapatban hárman is sérüléssel bajlódnak, nem is edzettek a héten, de várhatóan Paolo di Canio, Freddie Kanoute és Joe Cole is bevethető lesz a hét végén. Az Arsenal sorozatban tizennégy bajnokit nyert meg, ráadásul tavaly idegenben egyszer sem kapott ki: 14 győzelem mellett öt döntetlent ért el. A csapatban Ljungberg, Pires és Bergkamp sérült.

A hét végi párosítás
péntek:
Chelsea - Manchester United 21.00
szombat:
Manchester City - Newcastle United 13.15
Birmingham City - Blackburn Rovers 16.00
Bolton Wanderers - Charlton Athletic 16.00
Liverpool - Southampton 16.00
Middlesbrough - Fulham 16.00
Sunderland - Everton 16.00
Tottenham Hotspur - Aston Villa 16.00
West Ham United - Arsenal 16.00
West Bromwich Albion - Leeds United 18.30